Skonių kelionės. Šefo Hestono Blumenthalio tobulas duetas – baltasis šokoladas ir ikrai

Ruduo – bene tinkamiausias sezonas dar neatrastų skonio kelionėms. Jaukūs vakarai namuose ir šis tas neįprasto. Vilioja?


ikrai, ikrai su šokoladu, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Kulinarinio pasaulio įžymybė Hestonas Blumenthalis žinojo, kad druska pagardinto baltojo šokolado skonis bus dar išraiškingesnis – vadovaudamasis šiomis žiniomis, jis pradėjo eksperimentuoti su kitais sūriais produktais, kol atėjo ikrų eilė. Taip jis atrado netikėtą, bet tobulą sąjungą – sodrus saldumas ir sviestinis sūrymas. Jei norite, kad svečiai dar ilgai kalbėtų apie jūsų paruoštas vaišes, išmėginkite šį paprastą, tačiau stulbinantį užkandį: išlydykite baltąjį šokoladą taip, kad galėtumėte jį sulaužyti į plonus gabalėlius. Juos patiekite su puse ar ketvirčiu šaukštelio ikrų ir laukite komplimentų!


Skanaus!