Sulig kiekviena diena mažėja dienų iki Kalėdų ir daugėja patiekalų ant vaišių stalo. Repetuojame toliau!

Keičiasi laikai, šiek tiek keičiasi tradicijos ir tradiciniai patiekalai. Nereikia to bijoti, juk svarbiausia, kad tradicija taikiai susėsti prie stalo, dalintis vaišėmis ir prisiminimais bei planais, niekada neišnyktų, tiesa? Šiek tiek kitoks tradicinio Kūčių patiekalo, kūčiukų, receptas.

Kasmet Alfas suka galvą, kokiu patiekalu nustebinti prie Kūčių ir Kalėdų stalo susirinkusią šeimą ar bičiulius. Šiemet ši privilegija suteikiama ypatingo skonio kisieliui, kurį reikia valgyti (!) šaukštais, kabinant saldžiai prinokusias vynuoges…
Tiesą pasakius, tai ne tiesiog kisielius, tai – kvapnus kisieliaus desertas!

Kalėdinis viščiukas su grybais, pupelėmis ir sūrio padažu – gali būti, kad šiemet kaip tik šis kulinarinis šedevras taps švenčių žvaigžde ir suvalgytas per Kalėdas dar kartą bus kepamas Naujų metų sutiktuvėms. Sultingas, kvapnus, umamiškas. Tiesiog be komentarų… Receptas laukia čia.

Kūčių vakarienė kasdien vis arčiau ir jau beveik galime užuosti, kuo kvepės vaišių stalas. Ant jo neabejotinai triumfuos silkės patiekalai, todėl kviečiame išbandyti dar vieną receptą, kuriame Alfas suderino, regis, nesuderinamus ingredientus.
Bet – mažas abrakadabra – ir jie dera tobulai! Lengvai salstelėjusi šilauogių rūgštelė labai gardžiai dera ir prie grybų, ir prie silkės. Būtinai išbandykite – labai labai skanu. Receptas laukia čia.

Kūčiukai yra Kūčių vakarienės simbolis ir gera žinoti, kad laikomės ir tęsiame šią tradiciją. Betgi kas žino, gal mūsų protėviai, jeigu būtų turėję galimybes, kokias mes turime šiandien, tokius išradingus virtuvės šefus, kurie sugalvoja įdomių receptų, kaip tik šį kūčiukų patiekalą būtų tiekę vakarienei? Dar vienas kiek kitoks kūčiukų receptas.

Gardžių atradimų.