Vėsi pavasario savaitė diktavo meniu: kepėme bulvinius blynus, morkų sausainius, vištienos sparnelius, virėme visa gydantį naminį sultinį. Pastarasis visai „gydo" peršalimus ir net aštresnes emocijas, tačiau, deja, nepajėgus nė per plauką sumažinti štai jau mėnesį trunkančio karo sukeltų emocijų, pamatytų vaizdų siaubo...
Užsimirškime trumpam, bet nepamirškime: karas vyksta ir turime padėti, kaip kas galime. Kažkas sakė, kad privalome pusę vakarienės paaukoti. Dar galime pirkti koldūnus, barščius, pyragėlius, tortus, bandeles, kurias kepa į Lietuvą nuo karo pabėgusios Ukrainos moterys. Padėkime joms, kad jos galėtų padėti saviškiams ir čia, ir kare.
Apie moteris, kurios gamina, skaitykite čia
Skaniausius bulvinius blynus kepa mamos ir močiutės. Šis receptas – kaip tik iš jų receptų knygų. Išbandykite!
Alfas atskleidė triuką, kaip pasigaminti gaivų tiramisą, kuriam nereikės nei kiaušinių, nei „damų pirštelių“
Jau pats žodis pudingas" skamba kaip malonumo pažadas. Šis patiekalas gali būti ir desertas, ir pikantiškas (sūrus ar aštrus) pagrindinis patiekalas arba jo dalis. Yra pudingų, kurie puikiausiai tinka pusryčiams. Parengėme net 5 receptus.
Šiandien startavo nauja Alfo Ivanausko laida #AlfasAtsakingai, kurioje kalbėta apie tai, kaip greitai, lengvai išmokti rūšiuoti be klaidų; kodėl nereikėtų panaudotų picos dėžių mesti į popieriaus konteinerius? Laidoje apie tvarumą, tvarias idėjas kalbama lengvai, paprastai ir įdomiai. Prisijunkite kiekvieną sekmadienį 11.30 per #Delfi. Pirmą laidą pamatyti galite čia.
Iki!
Comments