Silkės ir žolelių kapotinis su traškiomis lazdelėmis (Receptas)

Ieškote užkandžio recepto?

Silkės ir žolelių kapotinis, patiektas su naminėmis traškiomis lazdelėmis yra skanus užkandis, kuriame gaiva ir sūrumas dera su jaukiu duonos lazdelių traškėjimu.

silkės ir žolelių kapotinis su naminėmis traškiomis lazdelėmis, vmg receptas
VMG nuotr.

Kapotiniui pagaminti reikia:

  • VIČI tradicinės silkės

  • 1 svogūnėlio

  • 1 obuolio

  • 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

  • 1 citrinos

  • 1 saujos krapų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Salotų lapelių (papuošimui)

„Grissini“ lazdelėms:

  • 500 g miltų

  • 4 g sausų mielių

  • 80 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 250 ml pieno

  • 15 g druskos

  • Keleto bazilikų lapelių

  1. „Grissini“ lazdelėms skirtus ingredientus sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės, suformuokite tešlą. Palikite iškilti kambario temperatūroje apie 1 valandą.

  2. Berkite miltų ant stalviršio ir iškočiokite tešlą iki 1 cm storio. Tešlą supjaustykite 2–3 cm pločio juostelėmis ir sudėjus ant kepimo popieriaus, kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 10 minučių.

  3. Kapotiniui VIČI tradicinę silkę supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir obuolius taip pat supjaustykite kubeliais, krapus susmulkinkite.

  4. Viską sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele, 1 šaukštu grūdėtųjų garstyčių, pagardinkite druska ir pipirais.

  5. Kapotinį patiekite lėkštėje, uždėkite dar grūdėtųjų garstyčių, papuoškite salotų lapeliais. Patiekite su lazdelėmis.

Video receptas:


Skanaus!

<