Ieškote kitokios silkės Kūčioms recepto? Išbandykite silkę su baltuoju ridiku ir azijietišku žolelių majonezu iš naujos Alfo knygos KARTŲ KALĖDOS . Skanaus.
2–3 asm.
Silkei su azijietišku žolelių majonezu pagaminti reikia:
50 g raudonojo vyno acto
40 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
50 g burokėlių sulčių
50 g vandens
1 lazdelės cinamono
100 g baltojo ridiko
4 šaukštų DAUMANTŲ pusriebio majonezo
1 šaukštelio sojų padažo
½ šaukštelio aštraus padažo
1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
½ apelsino žievelės
1 šaukštelio svogūnų laiškų
2 šaukštelių česnakų laiškų
200 g silkės
1. Actą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, burokėlių sultis, vandenį ir
cinamono lazdelę užvirkite puode.
2. Baltąjį ridiką supjaustykite plonomis ir ilgomis juostelėmis, sudėkite į karštą
marinatą, palikite atvėsti.
3. DAUMANTŲ pusriebį majonezą sumaišykite su sojų padažu, aštriu padažu, žaliosios
citrinos sultimis, tarkuota apelsino žievele, svogūnų laiškais ir ½ smulkintų česnakų
laiškų.
4. Į lėkštę dėkite majonezo padažą, pjaustytą silkę, šalia sudėkite marinuotus ridikus ir
užberkite smulkintų česnakų laiškų.
Skanaus.
留言