top of page

Silkė „Vittelo tonnato“ (Receptas)


silkės patiekalai_silkės receptas_vittelo tonnato
VMG nuotr.

4 asm.


Silkei „Vittelo tonnato" pagaminti reikia:

  • 150 g tuno aliejuje

  • 2–3 ančiuvių filė

  • 2 kietai virtų kiaušinių trynių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 citrinos sulčių (arba pagal skonį)

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 2 didelių šaukštų kaparėlių

  • 300 g silkės filė

  • 200 g vyšninių pomidoriukų (žalių, raudonų, geltonų)

  • Keleto šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių arba mikrožalumynų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Nuo tuno nupilkite aliejaus perteklių, sudėkite į virtuvinį kombainą ir kartu su ančiuviais

bei kiaušinių tryniais išmaišykite iki vientisos masės, pakaitomis pildami alyvuogių aliejų

ir citrinos sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę.

2. Suberkite dalį smulkiai pjaustytų kaparėlių.

3. Supjaustykite silkių filė.

4. Į serviravimo lėkštę supilkite padažą, ant viršaus dėkite silkės filė gabaliukus, užberkite

kaparėlių, sudėliokite perpjautus pomidoriukus, puoškite prieskoninėmis žolelėmis arba

mikrožalumynais. Gardinkite druska ir pipirais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page