top of page

Sezoninių uogų reidas parodė, kur jos pigiausios Vilniaus centre


Visi mėgsta uogas. Ir visi mėgsta sutaupyti. Kadangi uogų sezonas įsibėgėjo, ir kainos keičiasi praktiškai kas savaitę, VMGonline.lt nutarė pasidairyti, kur Vilniaus centre jų ieškoti pigiausiai. O ieškojome visų: braškių, šilauogių, aviečių, trešnių ir kitų. Nurodyta kaina – už kilogramą.

Pirma stotelė: Kalvarijų turgus, pro kurį vienaip ar kitaip prasuka daugelis vilniečių. Kaip ir visur, čia prekiautojų braškėmis netrūko. Lietuviškų kainos vyravo nuo nuo 2,5 iki 3 Eur, tačiau lenkiškų galima rasti ir už 1,8 Eur.

Vidutinė trešnių kaina čia 4-6 Eur, nors matėme ir tamsių, įspūdingo dydžio, kurių kaina siekė net 8,5 Eur.

Kartu su žema braškių kaina, kita gera naujiena – Kalvarijų turguje jau atsirado ir vyšnių, kurių anksčiau nebuvome matę. Šios kainuoja maždaug 3 Eur už kilogramą.

Aplankėme ir gatvės prekeivius. Gedimino prospekto viduryje tarp Vinco Kudirkos ir Lukiškių aikštės braškės kainuoja 2,8 Eur, o trešnės – 5,8 Eur.

Vienuolio g. braškes užtikome po 3, 4, o didžiausios - po 5 Eur. Patvirtiname, kad jos ten tikrai skanios!

Užsukome pasižvalgyti ir prie Mindaugo g. 11 esančios „Maxima“. Čia uogų kainos buvo didžiausios iš visų vietų: krepšelis aviečių už 3,5 Eur, šilauogių kilogramas 11 Eur, trešnių – 9-11 Eur, o lietuviškos braškės  – tarp 3 ir 5 Eur.

Prie taip pat Mindaugo g. stovinčios didelės „IKI“ braškės buvo pardavinėjamos už 3-3,5 Eur. Paėjus šiek tiek į priekį link kultūros baro „Kablys“ radome dar vieną didesnę prekyvietę: joje aviečių krepšelis kainavo jau 2,5 Eur, kilogramas šilauogių siekė 9 Eur, trešnės kainavo 4,5 Eur, o graikiškos vyšnios – 3,5 Eur. Braškės čia pardavinėjamos lenkiškos, už 2,5 Eur, tačiau, kaip pasakojo pardavėja, būna ir lietuviškų.

Žinoma, pasivaikščiojimas po centrą nebūtų baigtas, jeigu nebūtų užsukta į „Halės“ turgavietę. Kainų ir uogų čia radome įvairiausių. Pradedame nuo braškių. Lenkiškų galima įsigyti sumokant nuo 1,8 iki 2,5 Eur, nors yra ir, tarkime, moldoviškų. O nuo 2,5 Eur prasideda ir lietuviškų braškių kainos, tačiau daugiau nei 3 Eur neviršijo. Radome ir aviečių: krepšelis vėlgi kainavo 2,5 Eur.

Vidutinė šilauogių kilogramo kaina „Halėje“ buvo 10 Eur, tačiau buvo matyti ir už 8, ir už 11 Eur. Kaina paprastai varijuodavo dėl kilmės šalies – kaip ir galima tikėtis, lietuviškos kainuoja daugiau, atkeliavusios iš Ispanijos ar Lenkijos – pigiau.

Trešnių atžvilgiu tokios logikos, rodos, turguje ne itin laikomasi, mat galima rasti lietuviškų trešnių už 5 Eur, o, pavyzdžiui, lenkiškų už 6,5 Eur. Šių uogų čia yra atkeliavusių ir iš tokių šalių kaip Marokas ar Vengrija, o kainų atžvilgiu už kilogramą reikės pakloti nuo 4 iki 8 Eur. Su vyšniomis ir jų atvežimo šalimis istorija panaši, tik kaina žemesnė: 3,5-5 Eur.

Tik išėję iš turgaus, tarp susėdusių gatvės prekybininkų aptikome ir tai, ko savo kelionės metu dar nebuvome matę: žemuogių! Šių stiklainėlis vidutiniškai kainuos apie 2,5 Eur.

Taigi, mūsų komandos išvados būtų tokios: laikas virti braškių uogienę! Trešnes rinkitės atsargiai, nes kaip matyti, jų kaina gali svyruoti nuo 4 iki net 11 Eur. Akiratyje pamažu atsiranda žemuogės, tikrojo aviečių bumo dar laukiame, o svajojame sulaukti gervuogių.

Klausiame jūsų: kokios uogų kainos Vilniaus mikrorajonuose? Ar uogos pigesnės, brangesnės, ar kainos panašios?

Naujausi įrašai

bottom of page