Šermukšnio uogų saldainiai (Receptas)

Šermukšniai jau raudonuoja, tačiau jų uogas patariama rinkti po pirmųjų šalnų. Išsisaugokite šį šermukšnio uogų receptą, tikrai nesigailėsite.


šermukšnio uogų saldainiai_receptas_zero waste_uogų saldainiai_šermukšnio uogos
Shutterstock.com nuotr.

Šermukšnių uogų saldainiams pagaminti reikia:

  • 1 kg šermukšnių uogų

  • 500 g cukraus

  • 1 stiklinės vandens

  • ¼ šaukštelio vanilinio cukraus

1. Uogas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 15 min. Nukoškite ir sudėkite

į puodą. Uogas šiek tiek paminkykite mentele ar bulvių košei skirtu įrankiu, kad jas

pažeistumėte ir išsiskirtų sultys. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Uogas

pertrinkite per sietelį, pašalinkite odeles. Sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir

vaniliniu cukrumi. Kaitinkite, kol ištirps cukrus.

2. Išvirtą tyrelę šiek tiek atvėsinkite ir lygiu sluoksniu paskirstykite kepimo popieriumi

išklotoje skardelėje. Dėkite džiovinti į iki 60 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su šiek tiek

praviromis durelėmis, kol paviršiuje ims formuotis sausesnė plutelė (apie 40 min. ar 1

valandą). Šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite norimos formos saldainiais.


Patarimas. Uogos būna ne tokios karčios, jeigu 1–2 paras palaikomos sūriame vandenyje (30 g druskos /1 l vandens), tada perplaunamos karštu vandeniu.


Skanaus.