4 asm.
Reikia:
Marinuotiems svogūnams:
2–3 raudonųjų svogūnų
100 ml acto
½ šaukšto cukraus
½ šaukšto druskos
200 ml karšto vandens
Kotletams ir patiekimui:
1 svogūno
1 saliero stiebo
kelių skiltelių česnako
500 g maltos kiaulienos
1 kiaušinio
žiupsnelio maltų kalendrų sėklų
marinuotų agurkėlių
traškių salotų lapų (pvz., romaninių)
šviežių kalendrų
graikiško jogurto ir aštraus kečupo (pagal skonį)
kukurūzų paplotėlių
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
1. Paruoškite marinuotus svogūnus: raudonuosius svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Suberkite cukrų, druską, supilkite actą bei karštą vandenį ir palikite bent valandai pasimarinuoti.
2. Svogūną, salierą bei česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus kol gražiai pagels. Atvėsinkite.
3. Į mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir kalendrų sėklų. Įmaišykite kepintas daržoves.
4. Suformuokite nedidelius plokščius kotletus. Kepkite juos gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus po 3–5 min. iš kiekvienos pusės. Galite kepti ir orkaitėje.
5. Sausoje keptuvėje arba orkaitėje apskrudinkite kukurūzų paplotėlius.
6. Ant paplotėlių dėkite salotų lapus, šviežias kalendras, agurkėlius ir marinuotus svogūnus, užpilkite jogurto bei kečupo ir išdėliokite juostelėmis pjaustytus kotletus.
Skanaus!
Commenti