Saugus ir greitas būdas surengti cepelinų vakarėlį!
- 2020-04-11
- 2 min. skaitymo
Žinome, KAIP visi pasiilgote tos smagios grūsties virtuvėje ir vienas per kitą lipančių prisiminimų, kokie jie būdavo pas tetą Zitą arba kad močiutė niekada nedėdavo krakmolo į vandenį. Pasiilgote net tų greitai užsidegančių ir taip pat greitai užgęstančių pykčio ugnių, nes „nupirktos ne tos bulvės – šitos cepelinams netinka!”. Ir dar tų atsiprašinėjimų, kad „ne tokie, kokie turėtų būti” arba „pernai buvo skanesni”.

O taip: visi pasiilgome normalaus cepelinų baliaus.
Jo pasiilgo ir verslininkė Monika Čereškaitė. Tačiau kol vieni laukia, kada baigsis karantinas ir gyvenimas atgaus įprastas spalvas bei skonius, kiti ima, kaip sakoma, „jautį už ragų” ir čia ir dabar įgyvendina savo sumanymus. Monika priruošė rinkinių, kuriuos juokais pavadino „Pasidaryk pats” – į kiekvieną įdėjo jau paruoštos bulvių masės cepelinams, mėsos faršo ir padažo. Ir instrukciją, kaip lipdyti, virti ir tiekti šį nostalgišką patiekalą. Sutartu metu vaizdo skambučių dėka susiskambino su rinkinius gavusiomis draugėmis ir surengė patį tikriausią cepelinų vakarėlį: kartu juos lipdė, virė ir ragavo.

Kaip kilo „Pasidaryk pats” idėja?
Idėja kilo prieš dešimt ar net penkiolika metų mano mamai, ką tik pradėjusiai maitinimo verslą. Mes šeimoje tuo metu mėgdavome valgyti cepelinus ir mūsų gaminti jie daug kam patiko, tad mamai šovė mintis gaminti cepelinų masę ir pardavinėti ją parduotuvėse. Tačiau tai laikais nebuvo techninių galimybių tokiai idėjai įgyvendinti.
Idėja buvo prisiminta vėliau, kai klientai ėmė teirautis, ar galėtų mūsų cepelinų užsisakyti šeštadieniais į namus. Kad nereikėtų kviesti virėjo į darbą savaitgalį, sugalvojau pagaliau įgyvendinti „Pasidaryk pats” rinkinio idėja. Karantino metu ši idėja tapo dar labiau aktuali.
Kas yra rinkinyje?
Viskas, ko reikia cepelinams: bulvių masė, mėsa arba varškė, grybų arba spirgučių padažas, grietinė, šiek tiek krakmolo ir druskos. Visas komplektas ir dar aprašymas, kaip gaminti cepelinus, kaip ir kiek juos virti ir pan.
Cepelinų gamyba daug kam atrodo milžiniškų pastangų ir laiko reikalaujantis darbas: skusti bulves, tarkuoti, lipdyti, paskui viską sutvarkyti – reikalų visai dienai! Be to, nors visi juos mėgsta, tik nedaugelis žino, kaip juos gaminti. Manau, kaip tik dėl to žmonės taip retai namuose gamina ir valgo šį patiekalą. O gavę tokį paruoštuką, pirma, pasijunta galintys atlikti šį sudėtingą darbą ir gana greitai, antra, jaučiasi svarbūs, trečia, viskas atrodo lyg žaidimas, todėl mielai įsitraukia šeima, net vaikai, gimsta bendrystės ir pasididžiavimo jausmas, kad štai mes vakarienę pasigaminome kartu! Per pusvalandį žmogud turi ir cepelinus, ir pasididžiavimo savimi jausmą!

Smagaus jums cepelinų vakarėlio!