2 asm.
Gaminimas 10 min.
Reikia:
1–2 šaukštų baltųjų ir juodųjų sezamų sėklų mišinio
1 mango
1 raudonosios paprikos
4–5 svogūnų laiškų su ropelėmis
200 g plonai supjaustytų raudongūžių kopūstų
Nedidelio ryšelio šviežių kalendrų
Padažui:
50 g majonezo
50 ml žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštelio „sriracha“ arba kitokio aitriųjų paprikų padažo
1 šaukštelio agavų arba klevų sirupo
Žiupsnelio druskos
1. Sezamų sėklas lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Mangą supjaustykite plonomis riekelėmis, papriką – plonais šiaudeliais. Svogūnų laiškus supjaustykite nedideliais gabaliukais kiek įstrižai. Visas daržoves ir mangą sumaišykite.
2. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
3. Lėkštėje sudėliokite daržoves, mango riekeles, užberkite sezamų ir patiekite su sumaišytu padažu. Pagardinkite kapotomis kalendromis.
Comments