top of page

Riešutinis sūrio pyragas


Reikia:

Plutelei paruošti:

  • 285 g krekerių

  • 120 g minkšto sviesto

Riešutų sluoksniui pagaminti:

  • 170 g DAN SUKER drėgnojo cukraus ,,Farinas“

  • 1,5 šaukšto krakmolo

  • 75 g lydyto sviesto

  • 2 kiaušinių

  • 100 g smulkiai kapotų karijų

  • 70 g smulkiai kapotų graikinių riešutų

Sūrio sluoksniui paruošti:

  • 700 g kreminio sūrio (,,Philadelphia“)

  • 150 g DAN SUKER cukraus

  • 2 šaukštų miltų

  • 4 kiaušinių

  • 80 g grietinės

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto


1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite krekerius su minkštu sviestu ir lengvai spausdami kepimo formą padenkite trupinių sluoksniu. Kepkite apie 10 minučių iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Prikaistuvyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite kaitrą ir nuolat maišydami kaitinkite 8–10 minučių, kol masė sutirštės.

3. Supilkite masę ant krekerių sluoksnio ir leiskite atvėsti.

4. Paruoškite sūrio sluoksnį: maišytuvu išplakite sūrį, suberkite cukrų ir miltus. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite grietinę ir vanilės ekstraktą.

5. Supilkite sūrio masę į kepimo formą ant krekerių ir riešutų sluoksnių, kepkite valandą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą palikite dar valandą pastovėti išjungtoje ir uždarytoje orkaitėje. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.

Naujausi įrašai

bottom of page