top of page

RIDIKĖLIŲ IR AGURKŲ SALOTOS ARBA ŠALTA SRIUBA (Receptas)

Ridikėlių sezonas prasideda, o kartu su juo – ir nauji kulinariniai žaidimai. Pagal šį receptą greitai ir lengvai galite pagaminti net du patiekalus: gaivias ir traškias agurkų ir ridikėlių salotas arba šaltą sriubą. Jeigu norisi ne salotų, o sriubos, tiesiog užpilkite salotas kefyru. Tikrai nebūtina gaminti 5 skirtingų patiekalų, kad visi šeimos nariai būtų patenkinti. 

Gaminkime išmaniau, tausiau ir atsakingai.


ridikėlių salotos_sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagramo profilyje čia


 

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


3 asm. 

Gaminimo laikas: apie 10 min.


Ridikėlių salotoms arba šaltai sriubai su ridikėliais pagaminti reikia:

  • 6 riekelių GARDĖSIS sumuštinių mini prancūziško batono 

  • 1 nedidelės kaliaropės 

  • 3 trumpavaisių agurkų 

  • 50 g svogūnų laiškų 

  • 125 g ridikėlių 

  • 150 g varškės 9 % rieb.

  • 8–9 SPILVA marinuotų agurkėlių 

  • 2 šaukštų SPILVA marinuotų agurkėlių skysčio 

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus 

  • 2 šaukštelių DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 2 skiltelių česnako 

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska 

  • Keleto krapų šakelių (papuošti) 

  • 200 g DOBILAS ekologiško kefyro


  1. Orkaitėje apie 2–3 min. paskrudinkite GARDĖSIS sumuštinių mini prancūziško batono riekeles.

  2. Nulupkite kaliaropę ir supjaustykite vidutinio dydžio šiaudeliais. 

  3. Kubeliais supjaustykite agurkus, susmulkinkite svogūnų laiškus, ridikėlius supjaustykite griežinėliais. 

  4. Į kitą dubenį su varške sudėkite smulkiai sukapotus SPILVA marinuotus agurkėlius.

  5. Ant salotų užpilkite SPILVA marinuotų agurkėlių skysčio ir alyvuogių aliejaus.

  6. Pabaigoje užpilkite DANSUKKER šviesiojo sirupo. 

  7. Smulkiai sukapokite česnaką ir sudėkite į varškę. 

  8. Salotas pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska ir viską gerai išmaišykite.

  9. Į lėkštę dėkite salotas, ant viršaus – varškę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite krapų šakelėmis. 

  10. Salotas patiekite su batono riekelėmis. 

  11. Gaminant sriubą: į dubenėlį sudėkite salotas, užpilkite DOBILAS ekologišku kefyru.

  12. Pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.

  13. Ant viršaus patrupinkite kepinto sumuštinių batono, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite krapų šakelėmis.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page