Vilniaus gastronomijos savaitės metu restoranuose lankęsi žmonės VMGonline.lt komandai siuntė nuotraukas iš jiems patikusių restoranų. Daugiausia nuotraukų ir atsiliepimų rinkusius restoranus patikrino ir VMG žiuri, kuri vienbalsiai su restoranų svečiais nusprendė – restoranas „Mykolo 4“ verčiausias geriausio „Vilniaus gastronomijos savaitės 2016“ restorano vardo.
„Mykolo 4“ virtuvė – tai autentiška Vilniaus buržuazijos virtuvė, kurios tikslas – pateikti ne klasikinius lietuviškus patiekalus, bet pademonstruoti ir leisti prisiliesti prie turtingųjų Lietuvos bajorų valgyto maisto. Tokia neeilinė koncepcija – vienas iš „Mykolo 4“ privalumų. Šįryt VMG komanda vėl apsilankė restorane, tačiau ne degustuoti, o pasveikinti restorano savininkų bei šefo Laimono Verbicko ir įteikti komandai 1000 Eur VMG paslaugų dovanų čekį.
(Restorano „Mykolo 4“ nuotr.)
Mus šiltai pasitikusi restorano galva Zita Rimkienė papasakojo, kad didžiausias srautas svečių Gastronomijos savaitės metu buvo savaitės pradžioje: „Nustebome, kad nuo pat pirmadienio svečiai plūdo būriais, skambino ir rezervavo staliukus būtent Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalų degustacijai. Susidarėme įspūdį, kad ši savaitė vilniečių yra labai laukiama ir kad neeiliniu maistu norima mėgautis jau nuo pat savaitės pradžios.“
Restorano svečiai akcentavo, kad labiausiai „Mykolo 4“ juos sužavėjo išlaikyta šakninių daržovių tema. Užkandžiui buvo patiektos ryškiaspalvės šakninių daržovių salotos su traškiais duonos trupiniais ir jautiena, pagrindinis patiekalas – restorano svečių išgirta elniena su morkų piurė ir pastarnokais. Netgi desertas buvo susietas su šakninėmis daržovėmis – tai buvo moliūgų panakota su cinamono padažu, aguonų-migdolų traškuma ir mažyčiais burnoje tirpstančiais juodųjų serbentų ikrais. Toks meniu užbaigtumas buvo vienas iš dalykų, palikusių puikų įspūdį.
Vilniaus gastronomijos savaitės metu „Mykolo 4“ išlaikė šakninių daržovių temą. (Valerijos Stonytės nuotr.)
Restorano komandai Vilniaus gastronomijos savaitė yra toks renginys, kuriam ruošiamasi ypatingai: tam buvo specialiai užsakyta elniena, šakninės daržovės, prie degustacinio meniu priderintas ir vynas. Paklausus, ar tokių renginių, kaip Vilniaus gastronomijos savaitė, reikia, šefas Laimonas ir ponia Zita vienbalsiai atsakė: „Ruduo yra gana niūrus metų laikas, tad norisi sau pasidaryti bent mažytę šventę, tam ir skirtas šis renginys. Tai – šventė gomuriui ir skrandžiui. Tikimės ir kitąmet sulaukti tokio ar net didesnio srauto svečių, trokštančių pasilepinti ir patirti tikrą valgymo malonumą.“
Comments