4 asm.
Gaminimas 50 min.
Reikia:
800 g antienos sparnelių arba rinkinio sriubai
600 g raugintų kopūstų
1 svogūno
2–3 šaukštų aliejaus
6–8 džiovintų slyvų
200 ml perlinių kruopų
1 šaukšto balzaminio acto
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Dideliame troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepkite antieną. Išgriebkite ją.
2. Tame pačiame troškintuve pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite kopūstus, gerai sumaišykite su aliejumi bei svogūnais ir kepkite 15 min.
3. Sudėkite atgal antieną, įpilkite 2,5 l vandens, nustatykite mažą kaitrą ir virkite apie valandą. Suberkite perlines kruopas ir virkite dar apie 40 min., kol išvirs kruopos. Pabaigoje sudėkite džiovintas slyvas, įpilkite balzaminio acto, įberkite druskos ir pipirų. Gerai permaišykite ir dar patroškinkite 10–15 min.