Neišmeskite agurkėlių marinato, jis suteiks dar įdomesnį skonį raugintų kopūstų sriubai, kurios rūgštelės norisi tikrai ne tik po švenčių.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Raugintų kopūstų sriubai su marinuotų agurkėlių marinatu pagaminti reikia:
1 morkos
1 svogūno
2 skiltelių česnakų
2 laurų lapų
2 stiklinių raugintų kopūstų
2 l vandens
½ stiklinės agurkėlių marinato
½ saujos krapų
3 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Virtų bulvių su luobelėmis
1. Morką, svogūną, česnakus susmulkinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi
apie 3–5 min., kol daržovės suminkštės.
2. Keptas daržoves sudėkite į puodą su vandeniu, supilkite agurkėlių marinatą, raugintus
kopūstus, prieskonius ir virkite apie 30–40 min. ant žemos kaitros.
3. Patiekiant sudėkite smulkintus krapus, patiekite su virtomis bulvėmis.
Skanaus.
Comments