top of page

Greitos trintos svogūnų ir raugintų kopūstų sriubos receptas

Labai greitai pagaminama, nebrangi (4 asmenims kainuos ne daugiau nei 3,5 eur), bet aromatinga ir gardi svogūnų bei raugintų kopūstų sriuba, kuri patiks visiems ir net vaikams, nes nesijaus nei raugintų kopūstų nei svogūnų – daržovės bus sutrintos iki kreminės konsistencijos.


Greitos trintos svogūnų ir raugintų kopūstų sriubos receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4-6 asm


Sriubai pagaminti reikia:

  • 1 litras vandens

  • 2-3 dideli svogūnai (1 didelis svogūnas – dviems žmonėms)

  • Kupina sauja raugintų kopūstų

  • 4 skiltelių česnako (1 skiltelė – vienam žmogui)

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiško kubeliai

  • Šviežių čiobrelių šakelė (Nebūtina, bet jeigu turite, panaudokite)

  • 80-100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • 2 šaukštai BORGES „Extra Virgin“ alyvuogių aliejaus

  • 4 riekelės TOSTE sumuštinių duonos (1 žmogui – viena riekelė)

  • Juodųjų pipirų KOTANYI malūnėlyje

Duonos skrebučiams pagaminti reikia:

  • 100 g mėgstamo fermentinio sūrio (Nebūtinai)

  • 4 TOSTE sumuštinių duonos riekelių

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite taip, kaip jums patinka: riekelėmis, kubeliais ir pan. Kuo daugiau svogūno gabaliukų kampų apskrus kepant, tuo sriuba bus skanesnė. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite gabalėlį sviesto, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite pjaustytus svogūnus ir juos apkepkite iki skanios gelsvos spalvos. Perkepti nereikėtų – apkars.

2. Česnaką nulupkite. Skilteles sutraiškykite peiliu.

3. Užkaiskite ZYLE ketaus puodą, įpilkite du šaukštus BORGES alyvuogių aliejaus, kai įkais, suberkite česnakus. Šiek tiek pakepinkite. Į puodą ant česnakų sudėkite raugintus kopūstus, sultis nuo kopūstų taip pat supilkite ant česnakų. Galite pagardinti čiobreliu. Palikite troškintis.

4. Kai kopūstai kiek suminkštės, į puodą suberkite apkeptus svogūnus.

5. Kitame ZYLE puode užvirkite 1 l vandens. Įmeskite ekologiško sultinio kubelį. Tinka jautienos, vištienos ir daržovių skonio sultinys.

6. Keptuvę, kurios kepinote svogūnus, perskalaukite su šiek tiek sultinio, nes joje lieka labai daug skonio, ir supilkite į troškinamus svogūnus, česnakus bei kopūstus. Likusį sultinį taip pat supilkite į ZYLE puodą ir pavirkite dar kelias minutes, kad kopūstai visiškai suminkštėtų.

7. Kai daržovės suvirs, pagardinkite jas KOTANYI grūstais pipirais, išgriebkite čiobrelio šakelę ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu.

8. Gaminame duonuos skrebučius:

Pasiruoškite nepridegančią kepimo skardą (jeigu tokios neturite, išklokite skardą kepimo popieriumi). Duonos riekeles supjaustykite duonos peiliu norimo dydžio kvadratėliais ir paskleiskite ant skardos. Sūrį sutarkuokite burokine tarka ir užbarstykite juos ant duonos kvadratėlių. Lengvais judesiais sumaišykite sūrį ir duoną. Orkaitėje įjunkite grilio funkciją, šaukite skardą ir kepkite, kol kol sūris ims lydytis.

9. Pilkite sriubą į dubenėlį, ant viršaus dėkite skrebučius su sūriu. Karštoje sriuboje sūris toliau lydysis, bus tąsus, o duona – traški. Galima papuošti čiobreliu. Skanaus!


Alfo patarimai:

  • Nei svogūnų, nei česnakų lukštų, o taip pat ir kitų daržovių likučių neišmeskite. Sudėkite į daugkartinius maišelius ir užšaldykite – vėliau panaudosite juos naminiam daržovių sultiniui virti. Kaip virti naminį sultinį, rasite portalo www.vmgonline.lt TVARIAI30 puslapyje.

  • Jeigu šeimoje ar bičiulių rate yra nemėgstančiųjų svogūno ar česnako, nesijaudinkite – šioje sriuboje jų nesijaus. Svogūnai paskleis savo saldumą, o specifinio skonio tikrai nebus justi.

  • Jeigu neturite kopūstų, ši sriuba bus skani ir be jų.

  • Išvirusias daržoves galima sutrinti iki vientisos tyrės, bet galima palikti ir šiek tiek gabalėlių. Darykite taip, kaip jums skaniau.

  • Duonos skrebučiams gaminti puikiai tinka nešviežia duona, pradėjusi kietėti.

  • Duonos riekeles galima tiesiog uždengti sūriu, iškepti skardoje ir patiekti, tačiau patiekti su skrebučiais pagal Alfo receptą – skaniau.

  • Svogūnų ir česnakų lukštus bei kitus daržovių likučius sudėkite į daugkartinį maišelį. Kai likučių prikaupsite daug, išimkite iš šaldymo kameros, sudėkite į skardą, 20 min apkepkite, paskui dar pavirkite 20 minučių ir turėsite puikų daržovių sultinį.

  • Sriubos skonis priklausys nuo kopūstų, todėl svarbu išlaikyti pusiausvyrą tarp kopūstų ir svogūnų: jeigu įdėsite per daug raugintų kopūstų, sriuba gali būti rūgšti. Kita vertus, jeigu taip nutiktų, padėtį pataisykite įdėdami cukraus. Gamindami pirmą kartą kopūstų dėkite mažiau, o vėliau pasireguliuosite jų kiekį pagal savo skonį.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page