4-6 asm.
Gaminimas 2 val. 10 min.
Reikia:
12 raudongūžių kopūstų lapų balandėliams ir kelių lapų įdėti į troškintuvą
600 g jautienos ir kiaulienos stambiai maltos mėsos
2 raudonųjų svogūnų
2 skiltelių česnako
150 g apvirtų ryžių
100 g čoriso dešros
1 šaukštelio kmynų
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Aliejaus (kepti)
200 ml riebios grietinėlės
2 šaukštų tamsaus sojų padažo
Marinatui:
2 l vandens
1 stiklinės vyno acto
2 šaukštų cukraus su kaupu
Žiupsnelio druskos
1. Į verdantį vandenį supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Užvirinkite ir įdėkite kopūstų lapus. Virkite ant mažos ugnies 10 min., nupilkite vandenį ir perpilkite kopūstų lapus šaltu vandeniu.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir susmulkintas česnako skilteles.
3. Mėsą sumaišykite su ataušintais svogūnais, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite smulkiai supjaustytą čoriso dešrą, suberkite kmynus ir čiobrelius. Viską sumaišykite su ryžiais. Suvyniokite balandėlius. Troškintuvo dugną išklokite atidėtais kopūsto lapais, sudėkite balandėlius, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų. Troškinkite ant lėtos ugnies 1,5 val.
4. Nedidelėje keptuvėje užvirinkite grietinėlę ir supilkite sojų padažą. Nugarinkite ant labai mažos kaitros. Patiekite balandėlius su grietinėlės padažu.
Kūrybiškai pažvelkite į įdarus. Balandėliai neprivalo būti tik su ryžiais. Įvairios kruopos tik praturtina balandėlių skonį.
Svarbu!
Ryžius ir kitas kruopas į faršą reikia dėti iš anksto pamirkytus, trumpai apvirtus arba visiškai išvirtus. Nevirtos kruopos pasisavina drėgmę iš įdaro ir jis lieka sausas.
Comments