Raudongūžių kopūstų balandėliai


Raudongūžių kopūstų balandėliai, vmg receptas

4-6 asm.

Gaminimas 2 val. 10 min.


Reikia:

  • 12 raudongūžių kopūstų lapų balandėliams ir kelių lapų įdėti į troškintuvą

  • 600 g jautienos ir kiaulienos stambiai maltos mėsos

  • 2 raudonųjų svogūnų

  • 2 skiltelių česnako

  • 150 g apvirtų ryžių

  • 100 g čoriso dešros

  • 1 šaukštelio kmynų

  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Aliejaus (kepti)

  • 200 ml riebios grietinėlės

  • 2 šaukštų tamsaus sojų padažo

Marinatui:

  • 2 l vandens

  • 1 stiklinės vyno acto

  • 2 šaukštų cukraus su kaupu

  • Žiupsnelio druskos

1. Į verdantį vandenį supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Užvirinkite ir įdėkite kopūstų lapus. Virkite ant mažos ugnies 10 min., nupilkite vandenį ir perpilkite kopūstų lapus šaltu vandeniu.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir p