top of page

RAUDONASIS „LAVA CAKE“ SU AVIEČIŲ ĮDARU (Receptas)

Kai visko esame sotūs ir beveik patenkinti, o iki pilnos laimės trūksta tik kažko saldaus, šis šokoladinis pyragaitis yra kaip tik TAS pasirinkimas. Tobulo skonio, kaloringas, nuodėmingas. Šiltas, lipnus ir saldus. Tikras labai šokoladinis desertas!


Žiūrėk, gamink, pamėk 👍❤️, dalinkis! 


Lava cake pyragėlis_Alfo receptas
VMG nuotr.


 

Video receptą žiūrėkite Alfo IG čia


 

6–7 asm.

Gaminimo laikas: apie 3–4 val.


„Lava cake" pyragaičiui pagaminti reikia:

  • 150 g šviežių aviečių

  • 110 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • ½ citrinos sulčių

  • 40 ml romo

  • 120 g PERGALĖ juodojo šokolado

  • 110 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 3 kiaušinių

  • 1 šaukšto kakavos miltelių

  • 50 g miltų

  • 200 g įvairių uogų

  • 1 šaukšto cukraus miltelių

lava cake pyragėlis_Alfo receptas
VMG nuotr.

1. Į smulkintuvo indą sudėkite avietes, 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“,

berkite tarkuotos citrinos žievelės ir supilkite citrinos sultis. Virtuviniu trintuvu sutrinkite

iki vientisos masės.

2. Aviečių tyrę pilkite į prikaistuvį ir kaitinkite apie 3–4 min., kol pradės tirštėti. Supilkite

romą ir nugarinkite.

3. Gautą masę pilkite į šaldymo formeles, dėkite į šaldiklį ir užšaldykite.

4. PERGALĖ juodąjį šokoladą kartu su ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu išlydykite

garų vonelėje ir maišykite, kol susidarys vientisa masė.

5. Kiaušinius su likusiu cukrumi išplakite iki purumo ir iš lėto supilkite šokolado masę.

6. Maišydami sudėkite kakavos miltelius ir miltus. Gerai išmaišykite iki tolygios

konsistencijos.

7. Apibarstykite kepimo formeles miltais, sudėkite pyragėlių tešlą ir į vidurį įdėkite šaldytą

aviečių tyrės gabalėlį. Šaukštu išlyginkite viršų.

8. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 12 min.

9. Iškeptus pyragėlius iškarto ištraukite iš formelių, papuoškite šviežiomis uogomis ir

apibarstykite cukraus milteliais.



Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page