top of page

Pusryčiams. Skandinaviški sumuštiniai „Smorrebrod“ su silke ir putpelių kiaušiniais (Receptas)

Tiesą pasakius, šie labai lengvai ir iš labai paprastų ingredientų pagaminti sumuštiniai puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir netikėtiems svečiams pavaišinti. Ruginė duona, varškė, kiaušiniai ir silkė skaniai dera ir suteikia geros skonio patirties visada.


skandinaviški sumuštiniai_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimo laikas: 15 min.


Sumuštiniams pagaminti reikia:

  • 2 riekelių ruginės duonos

  • 2 šaukštų pusriebės varškės  

  • ½ skiltelės česnako

  • Žiupsnelio maltų kadagio uogų

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio smulkintų krapų

  • 1 nedidelės silkės filė

  • 2–3 virtų putpelės kiaušinių

  • ⅓ mažo mėlynojo svogūno

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos


  1. Duoną apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių ir perpjaukite pusiau.

  2. Varškę sumaišykite su tarkuota česnako skiltele, maltomis kadagio uogomis, citrinos žievele, smulkintais krapais ir druska.

  3. Ant duonos gabalėlių tepkite česnakinę varškę, ant viršaus dėkite griežinėliais pjaustytą silkės filė.

  4. Šalia uždėkite pusiau perpjautą, virtą putpelės kiaušinį ir ploną griežinėlį mėlynojo svogūno.

  5. Apibarstykite juodaisiais pipirais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page