4 asm.
Gaminimas 15 min.
Virimas 60 min.
Reikia:
1 vid. dydžio svogūno
1 skiltelės česnako
30 g sviesto
½ šaukštelio raudonėlio
400 g šviežių arba šaldytų baravykų
50 ml brendžio
2 šaukštų miltų
1,5 l daržovių sultinio
150 g rudųjų lęšių
Žiupsnelio druskos
Petražolių (patiekti)
1. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite ir patroškinkite pusėje sviesto kiekio kartu su raudonėliu, kol svogūnai taps permatomi, bet neapskrus.
2. Atidėkite 2–3 gražius baravykus, likusius supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dar įdėkite sviesto į keptuvę su svogūnais ir supjaustytus baravykus.
3. Apkepkite stiprioje kaitroje iki gražios rusvos spalvos. Supilkite brendį ir padekite.
4. Per sietelį pabarstykite miltais ir permaišykite. Pamažu pilkite sultinį: įpilkite maždaug 50 ml ir išmaišykite, po to vėl įpilkite tokį pat kiekį sultinio ir išmaišykite. Pakartokite dar 3–4 kartus.
5. Supilkite likusį sultinį, išmaišykite ir užvirinkite, suberkite lęšius, pasūdykite ir virkite apie 20–25 min.
6. Supjaustykite plonais griežinėliais atidėtus grybus ir trumpai pakepinkite juos svieste.
7. Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite keptais grybų griežinėliais ir petražolėmis. Taip pat galite sriubą pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Commentaires