top of page

„Plus Plus Plus“ sėkmės istorija: parodė vidurinį pirštą netikintiems žemų kainų koncepcija

Jau kelerius metus standartus laužantis gastrobaras „Plus Plus Plus“ nežada sutikti su skeptikais, sakančiais, kad mažų kainų koncepcija Lietuvoje niekam neįdomi. Naujai atidaryta vieta prestižinėje vietoje Gedimino prospekte – tarsi spyris tiems, kurie nuo pat pradžių idėja netikėjo. Pigaus gastrobaro, kuriame galima užkąsti ir pabendrauti neimant greitųjų kreditų, žavi ne tik vilniečius, bet ir įdomybių ieškančius miesto svečius iš užsienio.

Užsukome pasikalbėti su „+++“ vadove Raminta Ruibyte darbo dieną, vos atsidarius gastrobarui. Užkandinės lauko terasoje jau meniu vartė tiek jaunimas, tiek pietauti užsukę kostiumuoti vyrai. Raminta patikino, kad čia – tyla prieš audrą: gražią dieną pietauti užsuks žymiai daugiau žmonių, o vakare virtuvės darbuotojai vos spės suktis. „Tai – vieta, skirta ne pavalgyti, o bendrauti. Maistas yra tik priemonė įdomiam pokalbiui vystytis“, – juokiasi Raminta.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Papasakokite apie „+++“ arba „Plus Plus Plus“ pradžią. Nuo ko viskas prasidėjo? Kaip gimė idėja ir koncepcija?

Idėja gimė prieš kelerius metus. Kaip tik tuo metu Lietuvoje buvo įvestas euras. Ne paslaptis, kad dauguma barų ir restoranų tuo pasinaudojo – maisto ir gėrimų kainas padidino keliais kartais. Vakaroti su draugais kavinėse, juo labiau švęsti ten asmenines šventes, tapo sunkiai įkandama didžiajai daliai Vilniaus gyventojų. Tada ir atsirado mintis atidaryti žemų kainų gastrobarą. Užsidegėme sukurti vietą, kurioje žmonės galėtų jaustis oriai, neištuštindami savo piniginių. Štai tokia buvo mūsų gastrobarų tinklo, nestandartiniu pavadinimu „+++“, pradžia.

Kaip atsirado toks pavadinimas – „+++“?

Kadangi pati idėja buvo nestandartinė, norėjosi, kad pavadinimas atspindėtų baro koncepciją. Labai daug naujai atsidarančių vietų turi įdomius pavadinimus. Mums norėjosi įsimenančio, konceptualaus, gal net ir trikdančio pavadinimo. Kadangi ši vieta turi labai daug pliusų, pradedant žemomis kainomis, kokybiškais maisto ingredientais, gėrimais, atmosfera, neįpareigojančiu interjeru, baigiant besišypsančiai žmonėmis, norėjome, kad tai atsispindėtų ir pavadinime. „+++“ – tai pavadinimas, kuriame vietoje žodžių yra panaudoti tik simboliai. Mus galima drąsiai vadinti taip, kaip liežuviui patogiau: angliškai „Plus Plus Plus“ ar paprastai „pliusai“ . Pliuso simbolis visomis kalbomis reiškia tą patį – pozityvumą. Beje, tai turbūt vienintelis atvejis ne tik mūsų šalyje, kai gastrobaro pavadinime yra vien simboliai.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kodėl užkandinei atidaryti pasirinkote Vilnių? Ar nebijojote konkurencijos ir kad jus „suvalgys“ seniai vilniečiams žinomi „gigantai“?

Mes patys vilniečiai, norėjome pirmiausia atidaryti gastrobarą sostinėje. Tačiau Vilnius – tik pirmoji mūsų stotelė, planuojame plėstis. O konkurencijos mes nebijome, nes siūlome žemiausias kainas visoje Lietuvoje. Nežinau, ar dar kažkur galima rasti didelį, populiariausio Lietuvoje alaus bokalą, gero ispaniško vyno taurę, kainuojančius nuo iki 1,50 Eur, ar kvapnios kavos puodelį už vos 1 eurą. Pliusuose galima. Brangiausias maistas pas mus kainuoja 3 eurus, o dažniausias meniu matomas skaičius yra 1 euras. Kiti tokių kainų nesiūlo. Aišku, kad galėtume laikyti šį kainų lygį, turime užtikrinti didelį žmonių srautą kiekvieną dieną.

Ar negirdėjote užgauliojimų, kad tokia koncepcija čia nieko nepasieksite?

Gal per daug tikėjome idėja, kad kokie nors skeptikai būtų išmušę iš vėžių. Dar ir dabar kartais išgirstame šaukiant: „Kam jums to reikia? Kam pardavinėti viską pusvelčiui, jei žmonės pirktų ir brangiau. Juk lankytojų sulaukia ir kiti barai, nors jų kainos mažiausiai du kartus didesnės!“ Bet mums tai neįdomu, norime būti sąžiningi idėjai ir sau duotam pažadui – sukurti jaukią vietą, kurioje džiugintų maisto ir gėrimų kokybė, o kainos būtų absoliučiai visiems priimtinos. Todėl ir toliau siūlysime geriausias kainas, kaip kam bebūtų keista.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Žmonės, be abejonės, dievina jūsų žemų kainų politiką, tačiau ar tai atsiperka?

Mūsų montaditos skanios ir be brangių indų. O ir atskirų žmonių, kurie vėliau tuos indus turėtų plauti, čia nėra. Neturime ir padavėjų, kurių darbas dažnai būna ne tik nešioti maistą, bet ir priversti lankytojus kuo daugiau jo užsisakyti. Esame sukūrę gerus santykius su tiekėjais, nes vienintelis mūsų kriterijus – kokybė, ne graži pakuotė ar dar gražesnė šeimos verslo istorija. Tikime, kad tai atsipirks. Lengvų pinigų niekada nebūna.

Papasakokite daugiau apie „Plus Plus Plus“ koncepciją. Kas čia vyksta, ką galima paragauti, ko svečiui tikėtis?

Pagrindinė meniu valdovė – montadita. Tai – ispaniška sumuštinio giminaitė: garuojanti bandelė ir iš Viduržemio jūros regiono šalių atsivežti ingredientai. Taip pat figūruoja įvairiausi užkandžiai, kuriais visi mielai dalijasi su draugais. Neseniai pradėjome kepti čorizo dešreles, kurias jau pamėgo mūsų lankytojai. Mūsų meniu – savotiškas manifestas, skelbiantis, kad pabūti su draugais nereiškia finansiškai save nubausti. Būk tiek, kiek sėdisi, o ne tol, kol tavęs ims klausinėti, ar tikrai nieko netrūksta. Nes jei trūksta, pats ateini prie baro ir užsisakai tai, ko nori.

Užkandžių rinkinys: vištienos kepsneliai „nuggets“, kamemberto ir mocarelos sūrio kepsneliai, svogūnų ir kalmarų žiedai su įvairiais padažais. Užkandžių rinkinių kaina nuo 1 iki 3 eurų. (Valerijos Stonytės nuotr)

Užkandžių rinkinys: vištienos kepsneliai „nuggets“, kamambero ir mocarelos sūrių kepsneliai, svogūnų ir kalmarų žiedai su įvairiais padažais. Užkandžių rinkinių kaina – nuo 1 iki 3 eurų. (Valerijos Stonytės nuotr)


Alyvuogių ir agurkėlių rinkinys - 1 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Alyvuogių ir agurkėlių rinkinys – 1 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Tęsiant kalbą apie meniu, kaip jis buvo sudaromas? Ar turite virtuvės šefą? Kas buvo pagrindinė inspiracija kuriant meniu?

Pagrindinė meniu inspiracija buvo kokybė ir greitis. Tikėjomės didelio žmonių srauto, todėl kurdami meniu visų pirma galvojome, ką galėtume gaminti, kad užtruktume kuo mažiau laiko. Iš karto žinojome, kad nesiūlysime ištaigingų patiekalų, nes tokių vietų mieste tikrai apstu. Todėl mūsų meniu dominuoja lengvai paruošiami Viduržiemio jūros regiono užkandžiai bei lengvi patiekalai. Meniu sudarinėti padėjo vienas iš žinomesnių Lietuvos virtuvės šefų. Įsivertinome, ką lankytojai labiausiai mėgsta, ko pageidauja papildomai, tad jau ruošiamės ir meniu patobulinimui.

Salotos su tunu, alyvuogėmis, kaparėliais, traškiais svogūnais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi - 3 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Salotos su tunu, alyvuogėmis, kaparėliais, traškiais svogūnais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi – 3 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Išpopuliarėjote ne tik pigiu alumi, bet ir naminiu vynu. Jį gaminate patys ar užsisakote iš tiekėjų?

Išpopuliarėjome žemomis maisto bei gėrimų kainomis. O svarbiausia, kad siūlydami žemas kainas, nedarėme jokių kompromisų kokybei. Neieškojome žemiausios kainos. Norėjome dirbti su lyderiais ir tais, kuriuos žmonės labiausiai mėgsta. Todėl prekiaujame populiariausiomis alaus rūšimis Lietuvoje, o ispaniškas vynas keliauja tiesiai iš Ispanijos. Ir tikrai žinome, kad tokio kainos ir kokybės santykio Lietuvoje kol kas pasiūlyti niekas negali. Kumpiai, sūriai, alyvuogės, čorizo ar panašias prekes taip pat siunčiamės tiesiai iš Ispanijos gamintojų.

Žymiosios „+++“ montaditos. Galima rinktis iš „teisingų“ (1 Eur), „pagerintų“ (1,29 Eur) ir „išlepintų“ (1,49 Eur) montaditų. Iš viso meniu yra 45 skirtingos montaditos! (Valerijos Stonytės nuotr.)

Žymiosios „+++“ montaditos. Galima rinktis iš „teisingų“ (1 Eur), „pagerintų“ (1,29 Eur) ir „išlepintų“ (1,49 Eur) montaditų. Iš viso meniu yra 45 skirtingos montaditos! (Valerijos Stonytės nuotr.)


„Išlepinti“ kruasanai su Serano kumpiu, pimidorais, salotų lapais ir alyvuogių aliejumi - 1,49 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

„Išlepinti“ kruasanai su Serano kumpiu, pomidorais, salotų lapais ir alyvuogių aliejumi. Vieno kaina – 1,49 Eur. Kava – 1 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Kaip ir kada kilo mintis pagaliau atsidaryti dar vieną užkandinę, šį kartą – prestižinėje vietoje Gedimino prospekte?

Visą idėją ir koncepciją kūrėme žinodami, kad tai bus platus gastrobarų tinklas, kuris veiks ne tik Vilniuje, ne tik kituose Lietuvos miestuose, bet ir už šalies ribų. Tai antra, arba tik antra vieta Vilniuje. Sakome tik antra, nes dar testuojame nemažai sprendimų. Matome, ką klientai mėgsta labiausiai, ko jiems trūksta. Todėl prieš spartesnę plėtrą norime būti visiškai pasiruošę. O prestižinės vietos pasirinkimas atspindi mūsų filosofiją. Žemos kainos gali būti suderintos su aukšta kokybe.

Salotos su pomidorais, kietuoju avies sūriu, traškia vištiena, rūkyta šonine ir ypač tyru alyvuogių aliejumi - 3 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Salotos su pomidorais, kietuoju avių sūriu, traškia vištiena, rūkyta šonine ir ypač tyru alyvuogių aliejumi – 3 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Vilniečiai jus vadina sėkmingą konceptą sukūrusia įmone, tokias žmonės myli. Ar sutinkate su šia etikete? Kas jūsų manymu apskritai yra ta sėkmė?

Mūsų pavadinime užkoduota daug prasmių, o bene svarbiausia jų – pozityvumas. Daug žmonių per tokį trumpą laiką jau apsilankė viename ar kitame gastrobare, nemažai jų tapo ištikimais lankytojais ir „Plus Plus Plus“ draugais. Stengiamės visus išklausyti, iškylančius minusus paversti pliusais, sukurti demokratišką aplinką, kurioje būtų patiems smagu dirbti, o lankytojams norėtųsi sugrįžti ir atsivesti draugų. Kai prieš keletą mėnesių seniai matyta bičiulė entuziastingai man ėmė man pasakoti apie naują madingą vietą mieste, į kurią turėčiau nueiti, kurioje ne tik skanu, pigu, bet ir nereali atmosfera – mūsų gastrobarą „Plus Plus Plus“, supratau, kad sau išsikeltą tikslą pasiekėme. Nes iš lūpų į lūpas sklindanti reklama – pati veiksmingiausia.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Plus Plus Plus“ gastrobaras: Gedimino pr. 9 ir Vingrių g. 25, Vilnius

„Facebook“ paskyra ČIA

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page