top of page

Plokščias liuliakebabas su mocarela ir pomidorais (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 9 valandas
  • 1 min. skaitymo

Plokščias liuliakebabas – tai klasikinio Kaukazo patiekalo interpretacija, o mocarela ir pomidorai dovanoja gaivos, subtilios rūgštelės ir itališko skonio akcentą. Šis receptas – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo, bet nesinori sudėtingų ir ilgų žaidimų virtuvėje. Nereikės iešmelio ir baimintis, kad mėsa kepant nukris. Tobulas patiekalas vasaros pietums ar vakarienėms! 

liuliakebabas su daržovėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

1–2 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Liuliakebabui paruošti reikia:

  • 220 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių

  • Įvairių prieskonių (kalendrų, paprikų, kuminų, čiobrelių, juodųjų pipirų ir druskos) 

  • 2–3 skiltelių česnako

  • ⅓ svogūno

  • 1 mėsainių bandelės 

  • 3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI padažo „Barbekiu“

  • 1–2 šaukštų NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 200 g vyšninių pomidoriukų

  • Keleto šakelių šviežių petražolių

  • 200 g mocarelos  

  • Mėgstamų šviežių žolelių liuliakebabui papuošti


  1. Į NINJA smulkintuvą sudėkite LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, suberkite česnakus ir į kelias dalis perpjautą svogūną. Dėkite dalį petražolių. Viską gerai sumalkite iki vientisos masės.

  2. Mėsainio bandelės vidinę pusę patepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI padažu „Barbekiu“.

  3. Paruoštą faršą plonu sluoksniu paskleiskite ant bandelės vidinės pusės. Įtrinkite NATURALISIMO ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pagardinkite pipirais.

  4. Kepkite ant grilio – faršo sluoksniu žemyn – kol mėsa apskrus.

  5. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, petražoles susmulkinkite. Ant bandelių užberkite žolelių, sudėkite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Uždenkite grilį ir kepkite, kol sūris išsilydys.

  6. Iškepus, ant viršaus išdėliokite pjaustytus pomidoriukus ir papildomai užberkite petražolių.

  7. Papuoškite Jūsų mėgstamomis šviežiomis žolelėmis.


    Gardžių atradimų.

Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!

Vasaros receptų knyga_Alfo receptai

bottom of page