Kartais norisi paprasto, bet skanaus gatvės maisto. Pavyzdžiui, gero kebabo. Jeigu norisi, pasigaminkite ir pasimėgaukite. Be to, kebabus gali valgyti ne tik mėgstantys mėsą, bet ir vegetarai: bent jau šiam liuliakebabui mėsos tikrai nereikės.
Išbandykite Alfo receptą.
Gaminimo laikas: ~20 min.
3–4 asm.
Naminiams liukiakebabams be mėsos pagaminti reikia:
325 g NATURLI sojų faršo
1,5 svogūno
4 česnako skiltelių
1 šaukštelio „Dijon“ garstyčių
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio druskos
2–3 SPILVA marinuotų paprikų
4–5 griežinėlių SPILVA užkandžių agurkų
2 šaukštų NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
Keleto petražolių šakelių
Keleto tortilijų
Keleto romaninių salotų lapų
Keleto šaukštų KIKKOMAN padažo „Teriyaki BBQ“
1. Į keptuvę dėkite NATURLI sojų faršą, kubeliais pjaustytą svogūną, 3 smulkintas česnako skilteles ir „Dijon“ garstyčių.
2. Berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio, aitriųjų paprikų dribsnių su druska ir druskos. Viską gerai išminkykite.
3. Ant iešmelio, rankomis dėkite faršą ir suspauskite, kad gerai laikytųsi. Taip formuokite liuliakebabus.
4. Pusę likusio svogūno supjaustykite pusžiedžiais (galite nupilti karštu vandeniu, taip svogūnas
nebus ryškaus skonio), SPILVA marinuotas paprikas – juostelėmis, SPILVA užkandžių agurkus
galite pjaustyti smulkiau arba palikti tokius, kokie yra.
5. Įkaitinkite ZYLE grilį ir ištepkite jį NATURLI ekologiškais tepiaisiais riebalais „Vegan block“.
6. Dėkite paruoštus kebabus ir kepkite, kol skaniai apskrus.
7. Pakapotas petražoles sumaišykite su tarkuotu česnaku.
8. Tortilijas pakepinkite grilyje.
9. Ant tortilijos dėkite salotų, marinuotų paprikų, agurkėlių, KIKKOMAN padažo „Teriyaki BBQ“,
iškeptą kebabą, berkite petražolių ir svogūnų. Susukite ir skanaukite.
PATARIMAI
1. Jei neturite iešmelių, taip galite gaminti ir formuoti kotletus.
2. Vietoj tortilijų galite panaudoti romaninių salotų lapus ir į juos sukti kebabus.
Gardžių atradimų.
Comments