6-8 asm.
Gaminimas 1 val.
Kepimas 35 min.
Reikia:
133 g sviesto
80 g pistacijų sviesto
127 g miltelinio cukraus
160 g migdolų miltų
240 g (5 M dydžio) kiaušinių
Aviečių įdarui:
400 g aviečių
90 g cukraus
12 g kukurūzų krakmolo
10 ml citrinų sulčių
1. Suplakite minkštą sviestą, pistacijų sviestą ir miltelinį cukrų. Pabaigoje suberkite migdolų miltus.
2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Gautą tirštoką masę supilkite į kvadratinę kepimo formą (20 x 20 cm) ir kepkite apie 35 min.
3. Saujelę aviečių atidėkite papuošti. Likusias sutrinkite su cukrumi, perkoškite, pakaitinkite iki 40 °C, suberkite krakmolą, išmaišykite, supilkite citrinų sultis ir taip pat sumaišykite. Atvėsinkite.
4. Iškepusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis, pertepkite aviečių įdaru ir valandai paslėkite. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite avietėmis.