top of page

Pistacijų ir aviečių tortas mamai


Pistacijų ir aviečių tortas mamai, vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 1 val.

Kepimas 35 min.


Reikia:

  • 133 g sviesto

  • 80 g pistacijų sviesto

  • 127 g miltelinio cukraus

  • 160 g migdolų miltų

  • 240 g (5 M dydžio) kiaušinių

Aviečių įdarui:

  • 400 g aviečių

  • 90 g cukraus

  • 12 g kukurūzų krakmolo

  • 10 ml citrinų sulčių

1. Suplakite minkštą sviestą, pistacijų sviestą ir miltelinį cukrų. Pabaigoje suberkite migdolų miltus.

2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Gautą tirštoką masę supilkite į kvadratinę kepimo formą (20 x 20 cm) ir kepkite apie 35 min.

3. Saujelę aviečių atidėkite papuošti. Likusias sutrinkite su cukrumi, perkoškite, pakaitinkite iki 40 °C, suberkite krakmolą, išmaišykite, supilkite citrinų sultis ir taip pat sumaišykite. Atvėsinkite.

4. Iškepusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis, pertepkite aviečių įdaru ir valandai paslėkite. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite avietėmis.

Naujausi įrašai

bottom of page