![Pistacijų ir aviečių tortas mamai, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_8a0fcb3a4fe04c37b18ba0235dd769cd~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_74,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_8a0fcb3a4fe04c37b18ba0235dd769cd~mv2.jpg)
6-8 asm.
Gaminimas 1 val.
Kepimas 35 min.
Reikia:
133 g sviesto
80 g pistacijų sviesto
127 g miltelinio cukraus
160 g migdolų miltų
240 g (5 M dydžio) kiaušinių
Aviečių įdarui:
400 g aviečių
90 g cukraus
12 g kukurūzų krakmolo
10 ml citrinų sulčių
1. Suplakite minkštą sviestą, pistacijų sviestą ir miltelinį cukrų. Pabaigoje suberkite migdolų miltus.
2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Gautą tirštoką masę supilkite į kvadratinę kepimo formą (20 x 20 cm) ir kepkite apie 35 min.
3. Saujelę aviečių atidėkite papuošti. Likusias sutrinkite su cukrumi, perkoškite, pakaitinkite iki 40 °C, suberkite krakmolą, išmaišykite, supilkite citrinų sultis ir taip pat sumaišykite. Atvėsinkite.
4. Iškepusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis, pertepkite aviečių įdaru ir valandai paslėkite. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite avietėmis.