top of page

Picerija, žinoma labiau už populiariausius restoranus

Estai juokauja, kad Parnu mieste esančią piceriją „Steffani“ žino kiekvienas šalies gyventojas. Todėl prieš kelerius metus čia įvykęs gaisras prilygo nacionalinei tragedijai.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Išgirdus tai tampa akivaizdu, kad vieta – verta būti įamžinta. Nors ją jau įamžino ir tūkstančiai svečių atsiliepimų. Kur slypi itališkos picerijos paslaptis? Tikriausiai jį žino už skonį atsakingi dievai. Bet panašu, kad 10 metų veikiančioje „Steffani“ vienas kitas iš jų lankėsi, nes, norėdami čia patekti, turėsite atstovėti eilę. Rezervacijų ši vieta tiesiog nepriima! Ir, norite tikėkite, norite ne, žmonės iš tiesų kantriai stovi eilėje. Beje, įdomus faktas – itališkos picerijos meniu sukūrė šefas iš Suomijos.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Meniu jūsų laukia daugiau nei 40 picų, taip pat – makaronai, salotos ir, žinoma, desertai.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kainos:

Picos: 7–10 Eur

Makaronai: apie 7 Eur

Salotos: apie 6–7 Eur

Desertai: apie 4 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Naujausi įrašai

bottom of page