Pica su saliamu ir marinuotais grybais

Ir šventinis, ir kasdienis. Pica yra tas patiekalas, kuris tinka įvairiomis progomis. Rekomenduojame išbandyti picos su saliamiu ir grybais receptą.

pica su saliamiu ir marinuotais grybais, Alfo receptas


4–6 asmenims


Tešlai paruošti:


  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 4 šaukštų tiršto pomidorų padažo

  • 100 g tarkuotos mocarelos

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 150 g saliamio

  • 1 stiklinės įvairių marinuotų grybų

  • kelių marinuotų svogūnėlių

  • 1 aitriosios arba Chalapos paprikos

  • česnakų laiškų


1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais.

6. Išdėliokite saliamio griežinėlius, marinuotus grybus, svogūnėlius ir supjaustytą aitriąją papriką.

7. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepus gausiai apibarstykite česnakų laiškais.


Skanaus!