Ir šventinis, ir kasdienis. Pica yra tas patiekalas, kuris tinka įvairiomis progomis. Rekomenduojame išbandyti picos su saliamiu ir grybais receptą.
4–6 asmenims
Tešlai paruošti:
7 g sausų mielių
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Įdarui:
4 šaukštų tiršto pomidorų padažo
100 g tarkuotos mocarelos
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
150 g saliamio
1 stiklinės įvairių marinuotų grybų
kelių marinuotų svogūnėlių
1 aitriosios arba Chalapos paprikos
česnakų laiškų
1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2val.
4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais.
6. Išdėliokite saliamio griežinėlius, marinuotus grybus, svogūnėlius ir supjaustytą aitriąją papriką.
7. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepus gausiai apibarstykite česnakų laiškais.
Skanaus!
留言