top of page

Pertrinta burokėlių sriuba


Pertrinta burokėlių sriuba, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 650 g burokėlių

  • 5 šaukštų aliejaus

  • 1 nedidelio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio čiobrelio

  • 1 apelsino sulčių

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • 0,75 l daržovių sultinio

  • 200 g ožkų sūrelio

  • Laiškinių česnakų

1. Burokėlius įvyniokite į aliuminio foliją ir iškepkite orkaitėje. (200 °C, apie 50 min. )

2. Smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką pakepinkite didelėje keptuvėje, sudėkite burokėlius, čiobrelius ir kepkite artu apie 5 min. Supilkite apelsinų sultis, suberkite apelsinų žievelę ir pakaitinkite dar 1-2 min. Įpilkite sultinį, užvirinkite ir virkite apie 8-10 min. Sutrinkite trintuvu.

3. Patiekite šiltą sriubą su sūrio rutuliukais. Pabarstykite laiškiniais česnakais.


Naujausi įrašai

bottom of page