6–8 asm.
Gaminimo laikas 20 min.
Kepimas ~30 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Reikia:
1 poro baltosios dalies
3–4 skiltelių česnako
50 ml aliejaus
3 stiklinių išvirtų pelinių kruopų
2 kiaušinių
2 šaukštų miltų
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukšto Provanso žolelių
150 g fetos
2 vid. dydžio virtų burokėlių
1–2 šaukštų balzaminio acto kremo
Granatų sėklų ir gražgarsčių (patiekti)
Porą supjaustykite nedideliais kubeliais, česnaką susmulkinkite. Į keptuvę įpilkite aliejų ir įkaitinkite, berkite supjaustytus svogūnus, česnakus ir kepinkite, kol suminkštės. Sumaišykite su perline koše. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite, suberkite miltus, irgi išmaišykite.
Pasūdykite, įberkite pipirų, Provanso žoleles, išmaišykite.
Fetą supjaustykite kubeliais, burokėlius – skiltelėmis. Sudėkite masę į formą, išdėliokite fetą ir burokėlius. Kepkite apie pusvalandį.
Pašlakstykite viršų balzaminio acto kremu.
Patiekite su granatų sėklomis ir gražgarstėmis.
Skanaus!
Comments