top of page

Pavasario meniu: jaunų bulvyčių salotos su saulėje džiovintais pomidorais




4 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 500 g jaunų mažų bulvyčių

  • 1 brokolio arba romaninės salotos gūžės

  • 6-8 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

  • 70 g kepintų saulėgrąžų

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių


  1. Bulvytes išvirkite, nukoškite ir atvėsinkite. Supjaustykite pusiau.

  2. Brokolius arba romaninę salotą sulaužykite nedideliais žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame kelias minutes, kad suminkštėtų ir suintensyvėtų spalva. Nukoškite.

  3. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite riekelėmis. Sudėliokite salotas.

  4. Viską apšlakstykite tuo pačiu saulėje džiovintų pomidorų aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir šviežiomis smulkiai kapotomis žolelėmis, viską išmaišykite ir patiekite.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page