Pavasarinių suktinukų vadovas

Tai yra kažkokie magiški dalykėliai. Kulinarinis menas. Įtraukiantis žaidimas su maistu. Lengvas ir gražus užkandis. Stalo puošmena. Taip, tai suktinukai. „Spring rolls“ ar „Summer rolls“ – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, nors... yra tam tikrų niuansų.




Pavasariniai suktinukai dar vadinami vasariniais suktinukais, tik tada jie... tiesiog negruzdinami.

Taigi, kaip, į ką ir ką į juos sukti?


Ryžių popierius

Kaip tik į jį sukami vaisiai, daržovės ir kiti ingredientai. Jis yra plonas, beveik permatomas, tvirtas. Namuose pagaminti galima, jei turite daug kantrybės ir įrangos, kuri ryžius sumals į miltus.

Pagrindinės taisyklės:

  • Vienu metu dirbkite tik su vienu ryžių popieriaus lapu. Dirbkite greitai.

  • Lapą panardinkite į šiltą vandenį 8–10 sek., kad suminkštėtų.

  • Suktinukus vyniokite ant stiklinio arba keramikinio paviršiaus – prie tokio ryžių popierius mažiau limpa.




Įdaras

  • Smulkintos ir nesmulkintos prieskoninės žolelės: kalendros, bazilikas, mėtos

  • Avokadų griežinėliai

  • Mangų griežinėliai

  • Ananasų griežinėliai

  • Kopūstai, taip pat – raudongūžiai

  • Įvairūs daigai (pupelių, ridikėlių, lęšių, burokėlių, liucernos etc.)

  • Virti lęšiai

  • Virti ryžiai

  • Virti stikliniai makaronai

  • Agurkai

  • Morkos

  • Paprikos