Dažnai akys mus paveda skonio klausimais, todėl Alfas šį kartą siūlo pilnai pasitikėti savo
skonio receptoriais ir išmėginti šio ypatingo užkandžio užrištomis akimis. O šalio jo patiekti
gaivinančio ir unikalaus skonio limonado.
Video receptą žiūrėkite čia.
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 15 min.
Patiekalui pagaminti reikia:
2 valgomųjų svogūnėlių
5–6 SPILVA marinuotų agurkėlių
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukšto aštraus padažo
1 šaukšto medaus
2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Premium“
¼ mango
10 g imbiero
220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
1 šaukštelio JADE BRIDGE sezamų aliejaus
1 šaukšto JADE BRIDGE ryžių acto
Žiupsnelio KOTANYI druskos
400 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
1 bulvės
Žiupsnelio sezamų sėklų
1–2 skystai virtų putpelės kiaušinių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Keleto kalendros lapelių
1. Svogūnus ir SPILVA marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustykite.
2. KIKKOMAN sojų padažą sumaišykite su aštriu padažu, medumi ir OBELIŲ majonezu
„Premium“.
3. Mangą supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę.
4. KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“
supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su smulkintais svogūnais, tarkuotu
imbieru bei agurkėliais.
5. Pagardinkite JADE BRIDGE sezamų aliejumi, ryžių actu, KOTANYI druska ir šlakeliu
aštraus padažo. Gerai išmaišykite.
6. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejų.
7. Plonais šiaudeliais pjaustytą bulvę kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu ir labai gerai
nusausinkite.
8. Bulvių šiaudelius kepkite įkaitintame aliejuje apie 3 min., kol apskrus. Tada nusausinkite
ir pagardinkite druska.
9. Ant pjaustyto mango dėkite padažo, sudėkite jautienos tartarą ir apibarstykite sezamų
sėklomis.
10. Ant viršaus dėkite bulvių šiaudelius ir per pusę perpjautus putpelių kiaušinius.
11. Pagardinkite KOTANYI juodais pipirais ir papuoškite kalendros lapeliais.
Skanaus.