Kol restoranai vis dar uždaryti, Alfas dalinasi geriausių restoranų verto patiekalo receptu, kaip ryžius paruošti namuose skaniai ir tik per kelias minutes!
Ryžiai, krevetės, „shiitake“ grybai, baklažanai – subtiliai rytietiškas skonių derinys, vienoje lėkštėje sukuriantis patiekalą, kurio dėka pajusite Azijos skonį.

Azijietiškiems ryžiams paruošti reikia:
1–2 kubelių daržovių sultinio
2 stiklinių vandens
3–4 skiltelių česnako
1 nedidelio gabalėlio imbiero
Ryšulėlio svogūnų laiškų
Ryšulėlio kalendrų
2 stiklinių „shiitake“ grybų
1 vidutinio baklažano
320 g didžiųjų surimio krevečių
2–3 šaukštų sezamų aliejaus
1–2 šaukštų FELIX krienų padažo
3 šaukštų austrių padažo
2–3 šaukštų sojų padažo
1 stiklinės virtų ryžių
Žiupsnelio baltųjų pipirų
5–6 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žaliosios citrinos skiltelės
Druskos pagal skonį
Daržovių sultinio kubelius ištirpinkite verdančiame vandenyje, leiskite truputį pravėsti.
Česnaką, imbierą, svogūnų laiškus ir kalendrą smulkiai sukapokite, „shiitake“ grybus supjaustykite į 2–3 dalis, baklažaną smulkesniais kubeliais.