Paruošk gardžiuosius ryžius greitai ir lengvai – tarsi azijietiškame restorane (Alfo receptas)

Kol restoranai vis dar uždaryti, Alfas dalinasi geriausių restoranų verto patiekalo receptu, kaip ryžius paruošti namuose skaniai ir tik per kelias minutes!


Ryžiai, krevetės, „shiitake“ grybai, baklažanai – subtiliai rytietiškas skonių derinys, vienoje lėkštėje sukuriantis patiekalą, kurio dėka pajusite Azijos skonį.


Azijietiški ryžiai su krevetėmis ir baklažanais, Alfo Ivanausko receptas

Azijietiškiems ryžiams paruošti reikia:

  • 1–2 kubelių daržovių sultinio

  • 2 stiklinių vandens

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 1 nedidelio gabalėlio imbiero

  • Ryšulėlio svogūnų laiškų

  • Ryšulėlio kalendrų

  • 2 stiklinių „shiitake“ grybų

  • 1 vidutinio baklažano

  • 320 g didžiųjų surimio krevečių

  • 2–3 šaukštų sezamų aliejaus

  • 1–2 šaukštų FELIX krienų padažo

  • 3 šaukštų austrių padažo

  • 2–3 šaukštų sojų padažo

  • 1 stiklinės virtų ryžių

  • Žiupsnelio baltųjų pipirų

  • 5–6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žaliosios citrinos skiltelės

  • Druskos pagal skonį

  1. Daržovių sultinio kubelius ištirpinkite verdančiame vandenyje, leiskite truputį pravėsti.

  2. Česnaką, imbierą, svogūnų laiškus ir kalendrą smulkiai sukapokite, „shiitake“ grybus supjaustykite į 2–3 dalis, baklažaną smulkesniais kubeliais.