top of page

Pabėgimas iš miesto: viešbutis „Margis“

Mieste gausu pramogų, tačiau ką daryti, kai norisi bent trumpam pabėgti ten, kur nesigirdi automobilių gausmo? Atsakymas yra. Ir jis vos už 35 kilometrų nuo Vilniaus – tai viešbutis „Margis“, esantis Trakų pašonėje. Jis siūlo ne tik poilsį su SPA malonumais, bet ir gardžių patiekalų, kurie sušildys ir sukurs šventinę aurą. Plačiau apie restorano meniu ir poilsį pasakoja viešbučio „Margis“ gamybos vadovė Roma Ivoškienė ir viešbučio vadybininkė Lina Jančiauskaitė.

Roma, neseniai atnaujinote savo meniu. Kokių patiekalų iš jo rekomenduojate paragauti?

Rekomenduoju paragauti kreminės topinambų sriubos su Parmos kumpio traškučiais ir šviežiais pipirnės daigais. Ši sriuba turi šildančios magijos, bet kartu yra lengva ir puri. Taip pat užsukę būtinai užsisakykite kiaulienos išpjovos su troškintais kopūstais ir karamelizuotais svogūnais bei juodųjų pipirų ir grietinėlės padažu. Kaip matote, ingredientai yra lietuviški, tradiciniai ir kiekvienam įprasti, bet kartu įdomiai suderinti ir paruošti.

IMG_0857

Viešbučio „Margis“ gamybos vadovė Roma Ivoškienė rekomenduoja kreminę topinambų sriubą su Parmos kumpio traškučiais ir šviežiais pipirnės daigais. (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Kokie šių patiekalų akcentai?

Kadangi jau darosi šalta, o mes sušylame nuo sotaus maisto, todėl naudojame tradicinius, paprastus ingredientus, bet gaminame iš jų neįprastai. Mūsų maistas turi derėti su sveikata ir poilsiu SPA, tad ieškojome tokių ingredientų, kurie tai atitiktų. Pavyzdžiui, rauginti kopūstai turi daug antioksidantų, todėl patariama jų valgyti kuo daugiau. Taip pat rudeninės šakninės daržovės, kurių turime čia pat.

Ką pati renkatės iš restorano meniu?

Kai daug dirbu kompiuteriu ir rašau, valgau šokoladinį suflė. Tada man visos čakros „atsidaro“ (juokiasi). Taip pat visų, ne tik mano, mėgstamas salotas su ožkos sūriu. Apskritai, ožkos sūris man labai patinka! Eksperimentuokite dėdami jo į įvairiausius, kad ir į įprastus patiekalus – tikrai pagyvins skonį.

IMG_0922

Viešbučio „Margis“ gamybos vadovė Roma Ivoškienė (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Ką pasiūlytumėte vegetarui?

Jei valgo, tai žuvies. Paltusą arba lašišą. Taip pat siūlau degintą baklažaną su ožkos sūriu. (Kaip ruošiate degintą baklažaną?) Ant atviros ugnies deginame jį, kol sutrūkinėja ir įgauna dūmų kvapą. Tuomet jį nuvalome, pamarinuojame su česnaku ir aliejumi bei paskaniname kedrinių pinijų riešutais, ožkos sūriu. Dar verta išbandyti kuskusą, kurį žiemą gaminame su džiovintais abrikosais, spanguolėmis ir anakardžių riešutais.

mėsą ruoškite dieną prieš šventes. Tik iš anksto nepilkite druskos, nes ji išsausins mėsą

Ką patartumėte namuose gaminant kiaulieną Kalėdoms?

Jos nereikia perkepti – tai paprasčiausias patarimas. Gaminant šeimai, o ne porcijomis, imkite sprandinę ir apibarstykite žolelėmis, aliejumi, prieskoniais be druskos ir palikite pasimarinuoti. Mes laikome parą, kad skoniai gerai įsigertų. Visada pasiruoškite mėsą dieną prieš šventes. Tik jokiu būdu iš anksto nepilkite druskos, nes ji išsausins mėsą. Vėliau kiaulieną inde uždenkite folija, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių ar net 150 laipsnių, ir tegu brandinasi maždaug pusantros valandos. Garnyrui tinka viskas, ką mėgstate, bet rekomenduoju troškintus kopūstus.

Kas yra būtina ant jūsų kalėdinio stalo?

Antis. Ne kalakutas, ne kitas paukštis, bet antis. Jei dar būna likę, būtinai kepu antį su savo sodo obuoliais. Galima gaminti su kriaušėmis, bet man tai kiek per saldu. Labiau tinka obuoliai. Beje, tobulas padažas prie anties yra sutarkuota apelsino žievelė, jo sultys ir šviežios spanguolės. Viską sudėkite į puodą, užvirkite ir viskas. Labai skanu.

Lina, kokie jūsų pasiūlymai šventėms?

Naujiesiems metams siūlome už 135 eurus pailsėti ir gerai praleisti dieną bei vakarą. Už šią sumą gausite nakvynę, vakarienę iš keturių patiekalų, vakaro programą restorane, kur skambės gyva muzika, o vidurnaktį bus fejerverkai. Be to, visada siūlome aktyvesnį poilsį su SPA procedūromis, baseinu arba ramesnį su masažais, baseinu ir pirtimi. Žiemą, jei oras palankus ir užšąla šalia esantis ežeras, paruošiame aikštelę, kurioje galima čiuožinėti, tiekiame karštą vyną. Be to, kviečiame pasivažinėti bagiais.

Viešbutis „Margis“ Penkininkų kaimas, 7 km nuo Trakų tel. (8 685 05550)

Naujausi įrašai

bottom of page