Osso bucco su gremolata


Osso bucco su gremolata, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 2,5 kg jautienos kulninės, sukapotos gabaliukais

  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

  • 4–5 vid. dydžio morkų

  • 2 svogūnų

  • 1 saliero stiebo

  • 6 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 3 šaukštų sviesto

  • 3 šaukštų miltų

  • 2 lauro lapų

  • 5–6 šakelių čiobrelių

  • 800 g pomidorų savo sultyse

  • 1 l sultinio

  • 1 šaukštelio nesaldintos kakavos

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • Žiupsnelio druskos

Gremolatai:

  • 1 mažo ryšelio petražolių

  • 1–2 skiltelių česnako

  • 2–3 juostelių citrinos žievelės geltonojo sluoksnio