Nuostabioji švelnioji tarta su moliūgais, kriaušėmis ir rikota

Turbūt vienas didžiausių rudens sezono kepinių šedevrų – nuostabiai švelnios, drėgnos tartos su moliūgais, kriaušėmis ir rikota receptas, kurį tiesiog privalu išbandyti.

tarta su moliūgais, kriaušėmis ir rikota, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

8–10 asm.

Gaminimo laikas 15 min.

Kepimo laikas 40 min.

Kepimo t-ra 170 °C


Tartos su moliūgais, rikota ir kriaušėmis pagaminti reikia:

Pagrindui:

• 100 g sausainių

• 80 g migdolų

• 80 g ištirpinto sviesto

• 2 šaukštų apelsinų džemo

Įdarui:

• 500 g rikotos

• 100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

• 3 kiaušinių

• 150 ml moliūgų tyrės

• 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

• 80 g krakmolo

• 1⁄2 šaukštelio malto cinamono


1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Paruoškite formą tartoms (15 x 26 cm).

2. Susmulkinkite sausainius ir migdolus, sumaišykite juos su sviestu ir gauta mase

išklokite formos dugną, formuodami pagrindą. Patepkite apelsinų džemu.

3. Rikotą sumaišykite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, įmuškite

po vieną kiaušinį, supilkite moliūgų tyrę ir suberkite apelsinų žievelę. Išmaišykite ir

pabaigoje suberkite persijotą krakmolą bei cinamoną.

4. Formoje ant trupinių pagrindo sudėkite rikotos masę, išlyginkite paviršių.

5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Aušinkite ant grotelių.


Skanaus!

Naujausi įrašai