top of page

Nori sužavėti – kramtyk salierą!

4 patarimai:

  1. Besirinkdami salierą, atkreipkite dėmesį į spalvą: kuo ji tamsesnė, tuo stipresnis augalo skonis.

  2. Salierą geriausiai laikyti neplautą ir neįpakuotą šaldytuve.

  3. Šviežiai supjaustytas salieras išsaugo kur kas daugiau naudingųjų medžiagų nei supjaustytas ir kelias valandas palaikytas šaldytuve.

  4. Virtas salieras išlaiko ir savo skonį, ir net 99 % naudingųjų medžiagų.

Saliero nauda:

  1. Salieras slopina uždegimus, taigi tinka tiems, kurie kenčia sąnarių skausmus, plaučių infekcijas, astmą ar aknę.

  2. Ši daržovė padeda nusiraminti! Mineralai, ypač magnis, ir eteriniai aliejai, esantys saliere, ramina nervų sistemą, padeda užmigti.

  3. Salieras šarmina organizmą, o tai apsaugo nuo pernelyg didelio skrandžio rūgštingumo.

  4. Puiki priemonė pagerinti virškinimą. Salieras yra lyg traškus vanduo, nes pilnas vandens ir kartu turi daug ląstelienos, kuri palengvina virškinimą.

  5. Jis turi druskų, naudingų organizmui, kurios taip pat paskanina maistą, todėl vartojama mažiau stalo druskos. Padeda atsikratyti blogojo cholesterolio. Salieruose esantys ftalidai ne tik suteikia šiai daržovei skonį ir kvapą, bet kartu mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina kraujotakos sistemos darbą ir mažina kraujospūdį.

  6. Salieras gerina intymų gyvenimą. Du feromonai – androstenonas ir androstenolis – didina susijaudinimo lygį. Šie feromonai skleidžiasi bekramtant saliero stiebą.

Naujausi įrašai

bottom of page