Nieko naujo nepasakysime, nes visi seniai ir gerai žinome: užkandžiavimas, t. y.,
neplanuotas valgymas prabėgomis to, kas pakliūva po ranka, yra šios kartos rykštė –
antsvoris ir kiti nemalonumai beveik garantuoti.
Vasarą užkandžiavimo rykštele plakamės dar dažniau – kas gi nori stovėti prie puodų ar
sukti galvą, ką sveikesnio užkandus, kai oras puikus lėkti dviračiais, riedučiais,
baidarėmis, gulėti hamake po sodo obelim ar pajūryje ant įkaitusio smėlio?

Grįžtate po darbo namo — alkani kaip žvėrys ir pikti kaip alkani žmonės: ką darote, kad
sušvelnėtumėte? Darote, kas po ranka: suvalgote sausainių pakelį, vakarykštę bandelę,
glaistytą sūrelį, atsilaužiate šokolado – trumpai tariant, taisote padėtį greitai, lengvai ir
taip, kaip tikrai skanu ir šimtąkart patikrinta. O tada šokate į šiltą vonią, vėsų baseiną, ant
sofos prieš televizorių arba į dviratininko kostiumą – kiekvienas pagal savo gyvenimo
būdą.
O jeigu vietoje ledo, šokolado, bandelės su cinamonu ar sūrelio kas nors iškart pasiūlytų
dubenį šiltos, jaukios naminės sriubos? Imtumėte tokį pasiūlymą?

„Kėdainių konservų fabrikas" „paleido” rinkinį paruoštų iškart valgyti sriubų – nuo
tradicinės burokėlių iki itališkos minestronės. Žinomas, kokybiško maisto tradicijas
gerbiantis ir puoselėjantis lietuviškas prekės ženklas išsaugojo naminės sriubos skonį ir
kokybę (Tik natūralūs ingredientai, jokių dirbtinių skoniklių ar dažiklių), tačiau patobulino
technologiją – dabar valgymui paruoštos sriubos yra dar labiau paruoštos valgyti beveik
iš karto – nereikia net įpilti vandens, tik pašildyti.
Tad:
Jeigu nėra laiko gaminti.
Jeigu nėra mūzos gaminti.
Jeigu šaldytuve nieko nėra.
Jeigu tingisi į parduotuvę ingredientų, o alkis žiūri į akis – pasišildykite ir valgykite.
„Kėdainių konservų fabriko" valgyti iškart paruoštos sriubos galioja 4 metus – labai
pravartu jų visada turėti virtuvės spintelėje. Vieną, du stiklainiukus, o gal ir visą rinkinį
— kad būtumėte dar laisvesni rinktis tai, ko išties norisi „čia ir dabar”. Valgykite sveikai
ir kokybiškai, bet negaiškite laiko ir – bent jau vasarą – nuo zyzimo „pasiilgau tavo virtos
sriubos” leiskite pailsėti savo mamoms ir močiutėms. Pasirūpinkite visais – turėkite ir sau, ir kitiems pavaišinti.

Leiskite turėti daugiau laiko dalykams, kurie labiau svarbūs – net jeigu tai ilgas žiūrėjimas
į vasaros pievas. Juk vis ne į puodą…
Barščiai su lietuviškais baravykais
Populiariausio skonio tradicinė burokėlių sriuba su daržovėmis ir lietuviškais baravykais.
Tiršta ir turtinga skonio bei aromato.

Šiupininė sriuba su mėsa
Soti daržovių sriuba su mėsa ir rūkytomis dešrelėmis. Maloniai aštraus ir lengvai rūgštaus
skonio – Viena TOP3 populiariausių sriubų Baltijos šalyse.

Charčio sriuba su mėsa
Turtinga artimųjų rytų virtuvės sriuba su ryžiais ir jautiena, subtiliai pagardinta rytietiškais prieskoniais ir maloniai paaštrinta čili pipirais.

Minestronė
Bene žinomiausia pasaulyje itališka šviežių daržovių sriuba su pomidorais ir makaronais. Turtinga stambiais daržovių gabalėliais – pagaminta lyg pačių italų tradiciniuose italų namuose

Viename stiklainyje – dvi porcijos sodrios, aromatingos, maistingos sriubos.
Mėgaukitės, kad ir kur būtumėte. Tik pašildote ir skanaus!
