Netikėti „Chicken nuggets“ be vištienos (Receptas)

Traškiems vištienos kepsneliams su gardžiu padažu atsispirti tiesiog neįmanoma. Alfas rekomenduoja išbandyti „Chicken nuggets“ ... be vištienos!

vištienos kąsneliai, be mėsos, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Traškiems vištienos kąsneliams pagaminti reikia:

  • 300 g NATURLI žirnių kepsnelių

  • BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“ (apšlakstyti)

  • Mėgstamų žolelių (papuošti)

Padažui:

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • ½ persimono

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 2 šaukštų KIKKOMAN TERIYAKI terijakio padažo „BBQ-Sauce“


1. Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ar tiesiogiai ant skardos dėkite kepsnelius, apšlakstykite juos aliejumi ir pirštais jį paskleiskite ant kepsnelių.

2. Dėkite į orkaitę ir kepkite 190 °C temp. apie 10 min.

3. Į dubenėlį supilkite citrinos sultis, berkite citrinos žievelę, pilkite terijakio padažą ir suberkite gabalėliais pjaustytą persimoną. Viską išmaišykite.

4. Iškepusius kepsnelius valgykite kartu su padažu. Ant kiekvieno kepsnelio dėkite po šaukštą padažo, kad jame būtų ir persimono gabaliukas bei papuoškite mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Į padažą galite įdėti aitriųjų paprikų arba grūstų juodųjų pipirų.


Skanaus!