Nematomi dešrainiai ant pagaliuko (Receptas) VMGonline
top of page

Nematomi dešrainiai ant pagaliuko (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 18 valandų
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: prieš 5 valandas

Kefyro tešloje apvoliotos ir pagruzdintos mėgstamos dešrelės gal ir nėra sveikatai labai palankus užkandis nei vaikams, nei suaugusiesiems, bet retsykiais gali suteikti taip reikalingos energijos ir geros nuotaikos. Tinka kaip užkandis į užkandžių dėžutę. Žinoma, nepamirškite daržovių.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Apie 30 vnt.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Dešrainiams pagaminti reikia:

  • 140 g kukurūzų miltų

  • 180 g kvietinių miltų

  • 30 g cukraus

  • 9 g kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 kiaušinio

  • 300 g kefyro

  • 30 g rapsų aliejaus

  • 400 g mėgstamų dešrelių

  • 500 ml rapsų arba saulėgrąžų aliejaus (kepimui)

  • 4–5 šaukštų pomidorų padažo


    1.Kukurūzų miltus sumaišykite su kvietiniais miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska, kiaušiniu, kefyru ir rapsų aliejumi.

    2.Tešlą gerai sutrinkite rankiniu trintuvu ir perpilkite į siaurą ir aukštą indą.

    3.Dešreles supjaustykite į 3–4 dalis ir užverkite ant iešmelių

    4. Aliejų kepimui įkaitinkite iki 180 °C temp.

    5.Iešmelius merkite į tešlą ir nuvarvinkite jos perteklių.

    6.Kepkite aliejuje vis apversdami apie 3 min., kol gražiai apskrus.

    7.Iškeptus iešmelius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

    8.Patiekite su pomidorų padažu. Galite apversti kiaurasamtį ir į jį susmaigstyti pagaliukus, atrodys įdomiai ir žaismingai. 

    9.Likusią tešlą galima panaudoti kepant bananus ar blynus.

Daugiau idėjų ir receptų rasite knygoje KAKĖ MAKĖ. VIRTUVĖJE SU ALFU IVANAUSKU.

Gardžių atradimų.

bottom of page