Nebesuksite galvos, kokią užtepėlę rinktis parduotuvėje, nes ją labai lengvai ir greitai
pasigaminsite tiesiog savo namų virtuvėje. Skumbrės užtepėlė tiks ir kasdienai, ir svečiui palepinti.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 10–15 min.
Skumbrės užtepėlei pagaminti reikia:
1 šalto rūkymo skumbrės
1 saujelės ridikėlių
1 nedidelio svogūno
3–4 SPILVA marinuotų agurkėlių
2 šaukštų OBELIŲ kanapių ir rapsų aliejaus
3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukšto maskarponės sūrio
1 ½ šaukšto OBELIŲ majonezo „Originalus“
1 šaukšto kaparėlių
Žiupsnelio citrinos žievelės
1 šaukšto RAMBYNAS tepamo sūrelio „Mildutė“
1–2 česnako skiltelių
1 saujelės krapų šakelių
Keleto mėtos lapelių
1 pakelio GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekerių
1. Šalto rūkymo skumbrės mėsą nurinkite nuo kaulų ir odos.
2. Ridikėlius, svogūną ir SPILVA marinuotus agurkėlius susmulkinkite nedideliais
kubeliais.
3. Dubenyje sumaišykite OBELIŲ kanapių ir rapsų aliejų ir KIKKOMAN padažą
„Ponzu“.
4. Į dubenį su aliejumi ir padažu sudėkite smulkintus ridikėlius, agurkėlius ir svogūną.
Gerai išmaišykite ir pamarinuokite kelias minutes.
5. Į ZYLE smulkintuvą sudėkite skumbrės mėsą, maskarponės sūrį, OBELIŲ majonezą
„Originalus“, kaparėlius, citrinos žievelę, RAMBYNO tepamą sūrelį „Mildutė“ ir
česnako skilteles. Gerai sutrinkite iki vientisos masės.
6. Į lėkštę dėkite žuvies užtepėlę, ant viršaus sudėkite marinuotas daržoves.
7. Viską papuoškite krapų šakelėmis ir mėtos lapeliais.
8. Patiekite su GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekeriais.
Skanaus.