Neatsivalgoma vasariška skumbrės užtepėlė (Receptas)
- eglerace
- 2023-06-21
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 04-08
Nebesuksite galvos, kokią užtepėlę rinktis parduotuvėje, nes ją labai lengvai ir greitai
pasigaminsite tiesiog savo namų virtuvėje. Skumbrės užtepėlė tiks ir kasdienai, ir svečiui palepinti.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 10–15 min.
Skumbrės užtepėlei pagaminti reikia:
1 šalto rūkymo skumbrės
1 saujelės ridikėlių
1 nedidelio svogūno
3–4 marinuotų agurkėlių
2 šaukštų rapsų aliejaus
3 šaukštų padažo „Ponzu“
1 šaukšto maskarponės sūrio
1 ½ šaukšto majonezo
1 šaukšto kaparėlių
Žiupsnelio citrinos žievelės
1 šaukšto tepamo sūrelio
1–2 česnako skiltelių
1 saujelės krapų šakelių
Keleto mėtos lapelių
1 pakelio GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekerių
1. Šalto rūkymo skumbrės mėsą nurinkite nuo kaulų ir odos.
2. Ridikėlius, svogūną ir marinuotus agurkėlius susmulkinkite nedideliais kubeliais.
3. Dubenyje sumaišykite rapsų aliejų ir KIKKOMAN padažą „Ponzu“.
4. Į dubenį su aliejumi ir padažu sudėkite smulkintus ridikėlius, agurkėlius ir svogūną.
Gerai išmaišykite ir pamarinuokite kelias minutes.
5. Į smulkintuvą sudėkite skumbrės mėsą, maskarponės sūrį, majonezą, kaparėlius, citrinos žievelę, tepamą sūrelį ir česnako skilteles. Gerai sutrinkite iki vientisos masės.
6. Į lėkštę dėkite žuvies užtepėlę, ant viršaus sudėkite marinuotas daržoves.
7. Viską papuoškite krapų šakelėmis ir mėtos lapeliais.
8. Patiekite su GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekeriais.
Gardžių atradimų.


























