top of page

(Ne)karališki Elžbietos II mitybos įpročiai: daugiau sausainiukų ir mažiau krakmolo

Karališką puotą įsivaizduotume nuo maisto gėrybių lūžtančio stalo, bet pasirodo, kad iš tikrųjų keptas šernas ant karalienės Elžbietos II stalo guli tik labai retomis progomis. Buvęs karalienės virtuvės šefas yra prasitaręs, jog Elžbieta II visai nėra foodie: „Ji valgo tam, kad gyventų, ir taip stipriai nemyli maisto, kaip princas Filipas, kuris apie maistą galėtų kalbėti ištisą dieną.“


A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jul 11, 2017 at 2:29pm PDT




A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Nov 1, 2016 at 1:18pm PDT


Nors ir neišranki, Elžbieta yra griežta virtuvei. Jos pagrindinė taisyklė – jokio krakmolo, o tai reiškia – jokių makaronų, bulvių ir ryžių. Karališkasis meniu yra sudaromas taip: du kartus per savaitę karalienei yra pateikiamas vyriausiojo šefo sudarytas meniu su galimais patiekalų variantais, kuriuos Elžbieta pasirenka arba išbraukia.


A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Oct 31, 2016 at 8:58am PDT




A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Nov 1, 2016 at 12:57pm PDT


Savo rytus karalienė pradeda su porcelianiniu puodeliu „Earl Grey“ arbatos ir keliais sausainiukais. Tai išauga į pusryčius su vaisiais ir koše. Kartais tai gali būti skrebutis su marmeladu, ypatingomis progomis – plakta kiaušinienė su rūkyta lašiša ir trumais. Pabrėžiama, kad karalienė renkasi tik rudus kiaušinius, nes tokie kiaušiniai jai atrodo skanesni.


A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Mar 8, 2016 at 6:50am PST




A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Nov 27, 2015 at 10:25am PST


Prieš pietus karalienė leidžia sau išlenkti aperityvo su džinu. Pietūs paprasti ir sotūs – žuvis su daržovėmis ar vištiena su salotomis. Anot šefo, mėgstamiausias karalienės patiekalas yra keptas jūros liežuvis su apkeptais špinatais ir cukinijomis.


A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Oct 20, 2015 at 8:24am PDT




A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Feb 27, 2017 at 10:52am PST


Kaip ir pridera tikrai anglei, karalienė niekuomet nepraleidžia popiečio arbatėlės su vieno kąsnio sumuštiniais ir mėgstamais pyragais su medumi, imbieru, vaisiais ir šokoladiniais sausainiais. Yra žinoma, kad karalienė ypač dievina šokoladą ir tortą su šokoladiniais sausainiais, kuris buvo patiektas ir anūko Viljamo vestuvėse.


A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jul 12, 2017 at 11:21am PDT




A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on May 16, 2017 at 10:21am PDT


Vakarienei – jautienos, elnienos, fazano ar lašišos filė. Iš mėsos yra ruošiami kepsniai su grybų, grietinėlės ir viskio padažu. Dieną Elžbieta II pabaigia šampano taure.


A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Nov 1, 2016 at 3:03pm PDT


Naujausi įrašai

bottom of page