Koks kalėdinis laikotarpis be silkės patiekalų? Alfas laidoje parodė, kaip paruošti kitokią silkę pataluose. Jos nereikės sluoksniuoti, todėl viską paruošite labai greitai. O ypatingo skonio suteiks keptas baklažanas.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Silkei pataluose pagaminti reikia:
2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
2 kiaušinių
½ vidutinio baklažano
Žiupsnelio druskos
Keleto šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio
100–150 g mėgstamos silkės filė
4 šaukštų granatų sėklų
100–150 g virtų ir tarkuotų burokėlių
4 šaukštų OBELIŲ majonezo „Premium“
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1. Morkas nuskuskite, nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais.
2. Išvirkite kiaušinius (apie 10 min.). Nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
3. Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, ant jo berkite druskos. Po keleto minučių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
4. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, berkite morkas ir baklažaną, apkepinkite.
5. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais.
6. Morkas ir baklažanus berkite ant rankšluosčio, kad panaikintumėte aliejaus perteklių.
7. Silkę supjaustykite kubeliais ir berkite į dubenį kartu su obuoliu, svogūnu ir kiaušiniais.
8. Taip pat berkite keptus baklažanus su morkomis, granatų sėklas, KOTANYI ketverių pipirų mišinio, dėkite burokėlius ir OBELIŲ majonezo „Premium“. Viską išmaišykite.
9. Patiekite stiklinėje ir papuoškite granatų sėklomis.
PATARIMAI
1. Jei mėgstate, galite įpjaustyti ir šviežio agurko.
Gardžių atradimų.
Коментари