Paragaukite kitokios – originalios, bet tikrai taip pat neatsivalgomos „Karvutės“. Pagal į receptą namuose ją pagaminsite greitai ir lengvai.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
5–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 2,5 val.
Naminiams saldainiams „Karvutė“ pagaminti reikia:
80 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
240 g grietinėlės
60 ml TICHĖ negazuoto mineralinio vandens
330 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
85 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo
30 g PERGALĖ juodojo šokolado
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
Žiupsnelio druskos dribsnių
10 ml trumų skonio aliejaus
½ pakelio GAIDELIS sausainių „Karamelė“
1. Į prikaistuvį sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir supilkite grietinėlę. Ant
nedidelės kaitros kaitinkite, kol išsilydys sviestas.
2. Į kitą prikaistuvį supilkite TICHĖ negazuotą mineralinį vandenį, dėkite DANSUKKER
ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 6–7 min., kol mišinys virs karamele.
3. Gautą karamelę padalinkite pusiau. Į vieną prikaistuvį su karamele supilkite pusę kiekio sviesto ir grietinėlės mišinio, gerai išmaišykite.
4. Likusiame sviesto ir grietinėlės mišinyje ištirpinkite PERGALĖ juodąjį šokoladą ir supilkite NESPRESSO espreso kavą.
5. Gautą mišinį supilkite ant likusios karamelės ir gerai išmaišykite.
6. Abu saldainių mišinius pagardinkite druska. Į šokoladinę masę supilkite trumų skonio aliejų.
7. GAIDELIS sausainius „Karamelė“ sutrupinkite rankomis ir suberkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
8. Ant viršaus supilkite gautus saldainių mišinius ir dėkite į šaldiklį sustingti 2 val.
Skanaus.