top of page

Namai kvepia namais: sekmadienio blynukai su uogų padažu

  • 2020-10-11
  • 1 min. skaitymo

blyneliai, pusryčių receptas, Alfas Ivanauskas
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 250 ml pieno (tinka ir augalinis) 50 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 200 g miltų (50/50 viso grūdo ir šviesių speltos) Žiupsnelio druskos 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Aliejaus (kepti)

Uogų padažui:

  • 300 g uogų (aviečių, braškių arba kitų mėgstamų)

  • Cukraus (pagal skonį)


ree

Kaitlentę galite įsigyti ČIA

  1. Sumaišykite pieną, aliejų, cukrų, suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius.

  2. Užmaišykite tešlą. Leiskite pastovėti 10 min., kad pabrinktų.

  3. Dėkite tešlą į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite blynelius.

  4. Patiekite juos su uogų padažu.

  5. Padažui tiesiog sutrinkite uogas trintuvu. Paskaninkite cukrumi.




Skanaus!

bottom of page