top of page

Morkų keksiukai


Reikia:

  • 1,5 stiklinės grikių miltų

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių

  • 1⁄2 stiklinės bolivinių balandų miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 1 šaukšto prieskonių meduoliams

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g džiovintų vaisių mišinio (rinkitės pagal skonį)

  • 1 apelsino tarkuotos žievelės

  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų

  • 2 šaukštų medaus

  • 1 stiklinės apelsinų sulčių

  • 1 stiklinės augalinio pieno

  • 2 prinokusių bananų

  • 150 ml aliejaus

  • 2 stiklinių tarkuotų violetinių morkų


1. Sumaišykite linų sėmenis su 1⁄2 stiklinės augalinio pieno ir palikite 10–15 min. Bananus sutrinkite ir sumaišykite su linų sėmenų mase. Taip gaminame savotišką kiaušinių pakaitalą.

2. Sumaišykite visus birius ingredientus ir atskirai – visus skystus kartu su morkomis ir džiovintais vaisiais bei linų sėmenų mase. Sumaišykite abi mases, bet tik tiek, kad susijungtų.

3. Tešla pripildykite keksiukų formeles ir šaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25–30 min. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar keksiukai iškepę.

Naujausi įrašai

bottom of page