Reikia:
1,5 stiklinės grikių miltų
1 stiklinės avižinių dribsnių
1⁄2 stiklinės bolivinių balandų miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukšto prieskonių meduoliams
Žiupsnelio druskos
100 g džiovintų vaisių mišinio (rinkitės pagal skonį)
1 apelsino tarkuotos žievelės
2 šaukštų maltų linų sėmenų
2 šaukštų medaus
1 stiklinės apelsinų sulčių
1 stiklinės augalinio pieno
2 prinokusių bananų
150 ml aliejaus
2 stiklinių tarkuotų violetinių morkų
1. Sumaišykite linų sėmenis su 1⁄2 stiklinės augalinio pieno ir palikite 10–15 min. Bananus sutrinkite ir sumaišykite su linų sėmenų mase. Taip gaminame savotišką kiaušinių pakaitalą.
2. Sumaišykite visus birius ingredientus ir atskirai – visus skystus kartu su morkomis ir džiovintais vaisiais bei linų sėmenų mase. Sumaišykite abi mases, bet tik tiek, kad susijungtų.
3. Tešla pripildykite keksiukų formeles ir šaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25–30 min. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar keksiukai iškepę.