top of page

Morkų desertas su jogurtu (Receptas)

Morkos puikiai tinka ne tik sriuboms, troškiniams ir salotoms, bet ir desertams gaminti. Morkų pyragas yra geriausias įrodymas, tačiau desertų su morkomis sąrašas juo nesibaigia. Labai rekomenduojame morkų želė su jogurtu ir sausainių trupiniais. Tobula.

morkų desertas su jogurtu_receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Morkų desertas su jogurtu:

  • 10 g želatinos

  • 450 ml morkų sulčių nektaro (arba vaikiškų morkų ir apelsinų sulčių)

  • 1 tvirtos kriaušės

  • 1 šaukštelio imbierų sulčių

  • 1 citrinos

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 80 g GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“

  • 250 ml DOBILAS ekologiško geriamo jogurto bananais

  • Morkų gabaliukų ar lapelių (papuošti)

  1. Želatiną išbrinkinkite morkų sultyse, pašildykite ir ištirpinkite. Kriaušę nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais.

  2. Į morkų ir želatinos tirpalą supilkite imbiero ir citrinos sultis, įtarkuokite citrinos žievelės, pagardinkite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, supilkite į indelį, sudėkite kriaušės kubelius. Sustingdykite šaltoje vietoje.

  3. GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ sutrupinkite, berkite ant lėkštės, dėkite želė porciją ir užpilkite DOBILAS geriamo ekologiško jogurto su bananais.

  4. Želė galite serviruoti ir taurėse. Taip pat šis desertas nuostabiai atrodys papuoštas morkų gabaliukais ar lapeliais.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page