Alfas įrodė, kad kiekvienas iš mūsų gali būti puikus konditeris. Šį desertą paruošite tikrai
paprastai ir greitai, o visa šeima liks nustebinta.
Video receptą žiūrėkite čia
Daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
4–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 1,5 val.
Morenginiam kavos vyniotiniui pagaminti reikia:
4 kiaušinių baltymų
5 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
½ citrinos sulčių
200 ml ŽEMAITIJOS natūralios grietinėlės
200 g maskarponės sūrio
1 šaukštelio vanilės esencijos
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
2 MAGIJA varškės sūrelių su kakava ir šokolado gabaliukais
2 MAGIJA varškės sūrelių su sutirštintu pienu
120 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml brendžio
100 g pekaninių karijų
100 g gervuogių
1. Kiaušinių baltymus sudėkite į ZYLE maišyklę ir pradėkite plakti.
2. Dėkite 4 šaukštus DANSUKKER cukraus miltelių ir pilkite citrinos sulčių.
3. Plakite iki vientisos, blizgios morengo masės.
4. Morengą tepkite ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 160 °C
temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 12–15 min.
5. Į ZYLE maišyklę sudėkite ŽEMAITIJOS natūralią grietinėlę, maskarponės sūrį ir vanilės
esenciją. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite NESPRESSO espreso kavą.
6. #MAGIJA sūrelius sutrinkite šaukštu ir įmaišykite į kavos kremo masę.
7. Į keptuvę suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir supilkite
brendį. Kaitinkite, kol susidarys karamelė (apie 3–4 min.), tuomet sudėkite pekanines
karijas ir išmaišykite.
8. Iškeptą morengą iškart suvyniokite ir palaikykite apie 15 min.
9. Išvyniojus morengą tepkite beveik visą pagamintą kremą ir suvyniokite. Likusį kremą
tepkite ant viršaus
10. Papuoškite gervuogėmis ir karamelizuotais riešutais.
Gardžių atradimų.
Commenti