Reikia:
1 svogūno
kelių skiltelių česnako
kelių šaukštų sviesto
200 g ryžių
150 ml baltojo vyno
200 g kubeliais pjaustyto moliūgo
kelių šaukštų moliūgų tyrės
200 g voveraičių
350 g krevečių
apie 1 l daržovių sultinio
druskos ir juodųjų pipirų
100 g kietojo sūrio
žiupsnelio šviežių čiobrelių
1. Smulkiai pjaustytus svogūną ir česnaką pakepkite su sviestu, kai jie suminkštės, supilkite ryžius ir apskrudinkite apie minutę.
2. Supilkite vyną ir palaukite kelias minutes, kol jis susigers. Suberkite moliūgo kubelius, tyrę, voveraites bei krevetes ir pradėkite pilti sultinį.
3. Nuolat maišykite ir po truputį pilkite sultinį, kol ryžiai išbrinks.
4. Pagardinkite druska, pipirais ir patiekite gausiai apibarstę sūriu ir čiobreliais.